Proiecte finalizate în cadrul Primăriei Municipiului Reghin

Distribuie pe:

În ziua de marţi, 22 decembrie 2015, de la ora 10, la sala de şedinţe a Primăriei Municipiului Reghin, a avut loc o conferinţă de presă prin care s-a marcat finalizarea a două proiecte importante pentru acest municipiu.

Primul proiect finalizat prezentat a fost Modernizarea străzilor Gării, Dedradului şi Gurghiului, proiect co-finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. În cadrul conferinţei de presă, acest proiect a fost prezentat de Marian Ovidiu-Mihai, viceprimarul municipiului Reghin, Cristian Baciu, manager proiect şi Monika Adorjani, reprezentant constructor. Recepţia acestor străzi modernizate se va face începând de azi. Cele trei străzi modernizate sunt extrem de importante în municipiul Reghin. Strada Gării, în lungime de 2 km, asigură legătura cu zona industrială, precum şi cu staţiunea Ideciu de jos. Traficul de pe această stradă este intens datorită faptului că mulţi oameni din zonele limitrofe fac naveta la întreprinderi, fabrici sau instituţii de învăţământ din oraş. Strada Dedradului, în lungime de 1,35 km, asigură legătura cu comunele limitrofe care dezvoltă activităţi în domeniul agriculturii, produse leguminoase şi pomicole-viticole, fiind una dintre cele mai productive zone ale judeţului. Această stradă este şi ea intens circulată. Strada Gurghiului, în lungime de 1,7 km, asigură legătura între zona centrală-drumul naţional DN 15 şi zona industrială a municipiului. Pe această stradă se desfăşoară un trafic intens, deoarece face legătura cu zona turistică a Rezervaţiei Naturale Mureş-Căliman, zonă extrem de apreciată. Lucrările la modernizarea acestor străzi s-au efectuat în ritm rapid.

Tot în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, doamna Adriana Roş a prezentat detalii despre finalizarea proiectului Centrul de Informare Turistică Reghin, proiect co-finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. A prezentat efectiv închiderea proiectului şi punerea lui în funcţiune, recepţia urmând să aibă loc imediat. Prin înfiinţarea acestui Centru de Informare Turistică se urmăreşte creşterea gradului de atractivitate a municipiului Reghin prin punerea în evidenţă şi valorificarea patrimoniului natural, istoric şi cultural local. S-au discutat în cadrul acestei conferinţe de presă şi diferite modalităţi de modernizare şi dezvoltare a municipiului Reghin sub diferite aspecte.

Lasă un comentariu