Rezervele valutare au crescut în ultima lună a anului trecut

Distribuie pe:

Banca Naţională a României anunţă că, la 31 decembrie 2015, rezervele valutare se situau la nivelul de 32.238 milioane euro, cu 134 milioane euro mai mari faţă de luna noiembrie (32.104 milioane euro).

În cursul ultimei luni a anului trecut, intrările au fost de 1.072 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene şi altele, iar ieşirile au fost de 938 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, valoarea acesteia situându-se la 3.247 milioane euro, iar rezervele internaţionale (valute plus aur) au fost de 35.485 milioane euro.

Plăţile scadente în această lună (ianuarie 2016) în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează aproximativ 260 milioane euro.

Lasă un comentariu