Deocamdată, PRINȚUL PAUL RĂMÂNE STĂPÂN LA LĂPUȘNA!

Distribuie pe:

Anularea privatizării Castelului Regal de la Lăpușna a fost menținută, în ședința din 20 ianuarie 2016, de Curtea de Apel Târgu-Mureș, ceea ce înseamnă că, deocamdată (sentința nefiind definitivă), prințul Paul Philippe al României a avut câștig de cauză în contradictoriu cu Administrația Finanțelor Publice Mureș, SC Grand SA (cumpărătorul castelului, prin privatizare) și Regia Națională a Pădurilor, prin Direcția Silvică Mureș.

Instanța târgumureșeană a constatat „caracterul abuziv și nelegal al trecerii în patrimoniul statului român a imobilului Complexul Castel Lăpușna, compus din construcții și teren forestier de 40.627 mp (parcul de vânătoare), așa cum sunt descrise în Monitorul Oficial nr.121 din 27 mai 1948 și Monitorul Oficial nr.140 din 19 iunie 1948".

În apărarea sa, SC Grand SA a arătat că „potrivit unor documente din Arhivele Naționale, acest castel nu a fost naționalizat în 1948 de către statul român, ci a fost pus sub sechestru pentru recuperarea pagubelor produse statului de Regele Carol al II-lea, încă din anul 1940".

Hotărârea Curții de Apel Târgu Mureș nu este definitivă, părțile având drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Lasă un comentariu