Judeţul Mureş primeşte peste două milioane de lei pentru programul „Fiecare copil în grădiniţă"!

Distribuie pe:

În şedinţa de miercuri, 3 februarie 2016, Guvernul a aprobat repartizarea pe judeţe şi pe municipiul Bucureşti a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea, pe acest an, a participării în învăţământul preşcolar a copiilor proveniţi din familii defavorizate.

„Este vorba despre tichetele sociale pentru încurajarea copiilor să urmeze grădiniţa, iar suma totală pentru acest an este de 55,5 milioane lei. Banii sunt repartizaţi judeţelor, în funcţie de numărul de copii înscrişi la grădiniţe şi declaraţi eligibili pentru program", precizează Guvernul, într-un comunicat de presă transmis redacţiei noastre.

Reamintim că tichetele sociale, în valoare de 50 de lei lunar, se acordă ca stimulent familiilor cu mai puţin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie, ca stimulent pentru încurajarea copiilor între 3 şi 6 ani să urmeze învăţământul preşcolar. Tichetele pot fi utilizate numai pentru achiziţionarea de produse alimentare, de igienă, de îmbrăcămite şi (sau) rechizite.

Înscrierea în program este permanentă, tocmai pentru a permite familiilor să îşi înscrie copiii la grădiniţă şi după începerea anului şcolar. Tichetelele vor fi distribuite de primării, conform formularului de prezenţă completat de educatori, iar mecanismul de acordare nu ia în calcul ajutorul social, alocaţia pentru copii, bursele sau subvenţiile agricole. 

Lasă un comentariu