Jurnal de campanie agricolă

Distribuie pe:

În luna februarie se fac pregătiri pentru campania agricolă de primăvară. În acest sens se repară utilajele agricole, legumicultorii pregătesc solariile şi răsadniţele pentru semănatul culturilor legumicole, pomicultorii continuă tăierile de rodire şi întreţinere în livezi, încep fătările la ovine şi caprine, iar apicultorii îşi hrănesc suplimentar familiile de albine, după zborul de curăţire.

Având în vedere că în judeţul Mureş există o suprafaţă totală de 109.955 de hectare de păşuni şi o suprafaţă de 73.780 hectare cu fâneţe naturale, condiţiile meteorologice fiind favorabile ieşirii în câmp la lucrări de curăţire de mărăcini şi distrugerea muşuroaielor de cârtiţă, consiliile locale pot organiza acţiuni de ieşire pe teren, acolo unde islazurile comunale sunt în administrarea primăriilor. Cei care au concesionat păşunile au obligaţia să le întreţină prin lucrări de igienizare, fertilizare şi supraînsămânţare.

Tot în această perioadă, fermierii care exploatează terenuri prin culturi de primăvară trebuie să recolteze probe din loturile de sămânţă obţinute în ferma proprie şi să le trimită la Laboratorul judeţean pentru controlul calităţii seminţelor din Sângeorgiu de Mureş, în vederea analizei indicilor de calitate. Societăţile comerciale profilate pe comercializarea inputurilor pentru agricultură sunt pregătite cu o ofertă diversificată de seminţe, material săditor şi pesticide. Apicultorii interesaţi de cultura faceliei, o excelentă plantă meliferă, îşi pot procura sămânţa de la S.C APICOLA Târgu-Mureş şi de la AGROSEM IMPEX SRL. 

Lasă un comentariu