Bogdan Diaconu, preşedintele Partidului România Unită: „Un primar UDMR la Târgu-Mureş ar fi catastrofal pentru existenţa românilor pe aceste meleaguri!"

Distribuie pe:

Uniunea Naţională Vatra Românească şi Partidul România Unită (PRU) vor colabora, atât la alegerile locale, cât şi la cele parlamentare din acest an.

Decizia a fost luată sâmbătă, 20 februarie 2016, în urma analizei modului de implicare al conducerii UVR în realizarea proiectului „România Unită", subiect ce a constituit principalul punct pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Naţional de Coordonare al UVR.

„Ţara are nevoie de un partid naţionalist autentic, care, citându-l pe Iorga, să redea România românilor", a declarat, în cadrul conferinţei de presă de la finalul lucrărilor, ing. Florin Oproiescu, preşedintele UVR, iar liderul PRU, deputatul Bogdan Diaconu, a subliniat că formaţiunea sa este „singurul partid naţionalist modern - alternativă la clasa politică trădătoare şi antinaţională, iar românii trebuie să realizeze că nu mai pot vota mizerii, aşa cum fac de 26 de ani, fiindcă, dacă votează mizerii, vor avea parte de alţi 26 de ani sumbri şi trişti". Uniunea Vatra Românească - a explicat Diaconu - „este singura şcoală de gândire naţionalistă veritabilă, iar în oferta sa electorală, PRU va prelua o serie de valori pentru care Uniunea s-a bătut timp de 26 de ani". Vor fi prezentate liste complete în toată ţara şi se speră într-un scor suficient de confortabil pentru accederea în Parlamentul României. Pentru Primăria Târgu-Mureş va fi susţinut candidatul român cel mai bine plasat, nefiind totuşi exclus ca PRU să vină cu propria sa propunere. „Nu vrem să facem mai mult rău decât bine şi vom ţine cont ca acţiunile noastre să nu ducă la câştigarea Primăriei de către un candidat al UDMR, fiindcă ar fi catastrofal pentru existenţa românilor pe aceste meleaguri", a mai subliniat liderul PRU. El a mai dezvăluit că, din informaţiile pe care le deţine, PNL a semnat, deja, un protocol de colaborare cu partidul lui Kelemen Hunor, înţelegerea pentru Târgu-Mureş fiind: primar UDMR, în schimbul rămânerii lui Ciprian Dobre la şefia Consiliului Judeţean.

În altă ordine de idei, Bogdan Diaconu a anunţat că Legea respectării limbii române a trecut de Camera Deputaţilor şi, după toate probabilităţile, va fi adoptată şi în Senat. „Sper să fie pentru ultima dată când văd plăcuţe bilingve la intrările în Târgu-Mureş", a punctat preşedintele PRU.

Acordul de colaborare UVR - PRU se bucură şi de sprijinul filialelor locale ale unor organizaţii cultural-patriotice, la reuniunea de sâmbătă fiind prezenţi, printre alţii, preşedintele ASTREI mureşene, Lazăr Lădariu, şi preşedintele Societăţii Cultural - Patriotice „Avram Iancu", Ioan Berţa.

Lasă un comentariu