CREIERUL UMAN, MAI TARE CA INTERNETUL

Distribuie pe:

Cercetătorii de la Institutul Salk, din La Jolla, California, citaţi de descopera.ro, susţin că un creier uman este capabil să stocheze în memorie atât de multe informaţii cât conţine întregul internet, ei constatând că, spre deosebire de un calculator clasic, care codifică informaţiile în coduri precum 0 şi 1, o celulă cerebrală utilizează 26 de moduri diferite de a codifica „biţii" săi.

„Aceasta este o bombă reală în domeniul neurologiei. Noile noastre măsurări ale memoriei creierului cresc estimările conservatoare cu un factor de 10. Creierul uman poate stoca această sumă uluitoare de informaţii în timp ce consumă energie suficientă pentru a conecta un bec slab. Prin contrast, un computer cu aceeaşi memorie şi putere de procesare ar avea nevoie de puterea unei... întregi centrale nucleare!

Pe de altă parte, această performanţă are de-a face cu modul în care funcţionează biochimia, comparativ cu modul în care electronii sunt activaţi într-un computer. Calculatoarele folosesc electroni pentru a face calculele, electronii generează căldură, iar această căldură iroseşte energie. În schimb, căile biochimice sunt, pur şi simplu, mult mai eficiente", explică oamenii de ştiinţă. 

Lasă un comentariu