MAGIA CĂRŢILOR

Distribuie pe:

Se spune că în ziua de azi copiii nu mai citesc, nu mai sunt atraşi de cărţi şi nu mai au parte de activităţi prin care să li se stimuleze imaginaţia şi creativitatea. Există însă un loc în Tg.-Mureş, în care cărţile fac casă bună cu copiii, în care creativitatea se găseşte la loc de cinste şi în care imaginaţia îşi găseşte întotdeauna calea de a se manifesta în cele mai surprinzătoare forme. Acest loc este Clubul „Magia Cărţilor", găzduit de către Fundaţia Alpha Transilvană, un loc în care copii cu vârste cuprinse între patru şi patrusprezece ani uită de calculatoare, de televizoare şi de telefoane mobile, fiind transportaţi într-o lume din care pot avea o altfel de viziune asupra viitorului.

Programul pe care îl propune acest club cuprinde trei secţiuni: secţiunea educativă, în care se studiază un autor şi se citeşte o lucrare reprezentativă a acestuia, secţiunea creativă, în care copiii sunt încurajaţi să-şi creeze ei înşişi propria lucrare, care poate îmbrăca forma unei poveşti desenate, a unei poezii sau a unei povestiri şi secţiunea recreativă, în care se compun poveşti în grup, pe marginea unor desene realizate ad-hoc. Primele rezultate ale activităţii din cadrul clubui nu au întârziat să apară. La Concursul Naţional de Creaţie Artistică „Amândoi în aburul pâinii"din acest an, podiumul la categoria claselor l-lV a fost ocupat în totalitate de către copiii care îşi desfăşoară activitatea la Clubul „Magia cărţilor".

Se poate spune deci că, în orice timpuri, oricât de vitrege s-ar arăta acestea cu literatura, cărţile tot îşi găsesc un drum al lor către sufletele copiilor.

Lasă un comentariu