Răsturnare de situație la Ungheni

Distribuie pe:

Veste bună pentru primarul orașului Ungheni, domnul Victor Prodan. Tribunalul Mureș a constatat neregularitatea rechizitoriului din dosarul primarului orașului Ungheni, Victor Prodan, trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție.

Astfel, a fost constatată nulitatea relativă a raportului de constatare tehnico-științifică din 2 iunie 2015 efectuat de către DNA și exclude probele ce rezultă din acesta.

Tribunalul Mureș a admis o parte din excepțiile invocate de apărătorii primarului din Ungheni, Victor Prodan, și ai omului de afaceri Virgil Mailat, care au cerut în cameră preliminară excluderea probelor administrate de DNA. Instanța a constatat astfel existența unor nereguli în actul de trimitere în judecată, precum și nulitatea relativă a unor probe administrate de procurori, care trebuie remediate de DNA până la următorul termen.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Mureș, Veronica Țambrea, până la termenul din 14 martie DNA trebuie să comunice instanței dacă își menține intenția de a-l trimite în judecată pe primarul din Ungheni, Victor Prodan, și pe omul de afaceri Virgil Mailat.

Sigur că nu putem și nu dorim să ne antepronunțăm în acest caz. Credem că munca DNA este esențială pentru curățarea clasei politice și a mediului de afaceri din țara noastră. Totuși, pot exista cazuri în care eventualele fapte, dacă există, nu sunt comise cu rea-credință ori cu intenția de a frauda. Tocmai de aceea trebuie să ținem cont și de aceste aspecte atunci când analizăm astfel de situații, iar soluțiile trebuie să reflecte pe deplin aceste lucruri.

Lasă un comentariu