PE 27 MARTIE 2016 REFACEM HARTA ROMÂNIEI ADEVĂRATE ÎN SEMN DE SOLIDARITATE CU MANIFESTAȚIILE UNIONISTE DIN BASARABIA!

Distribuie pe:

În data de 27 martie se sărbătoresc 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. La 27 martie 1918, Republica Democratică Moldovenească (Basarabia) a fost prima provincie istorică ce s-a unit cu România, realizându-se, astfel, primul pas al acelui an de grație spre întregirea națională a poporului român într-un stat național, unitar, suveran, independent și indivizibil, fapt realizat la 1 Decembrie 1918.

Din păcate, Pactul Ribbentrop-Molotov, din anul 1939 (în fapt înțelegerea dintre Hitler și Stalin de împărțire a Europei), pus în aplicare în 1940, a rupt, din nou, din trupul României, împreună cu nordul Bucovinei, acest străvechi pământ românesc al Basarabiei. Au urmat invazia bolșevică a URSS, masacrele, deportările în Siberia, foametea, deznaționalizarea românilor, colonizarea cu populații alogene, etc. Totuși, după zeci de ani de teroare, basarabenii încep, din ce în ce mai mult, să-și redescopere adevărata identitate românească, majoritară, și să-și dorească reunificarea firească cu România, de care bunicii lor au fost despărțiți abuziv.

Pentru a transmite un mesaj de solidaritate peste Prut, în această zi de sărbătoare, românii cu conștiința națională trează sunt invitați, în data de 27 martie 2016, de la ora 12.00, pe platoul din Parcul Eroilor Români din Târgu-Mureș (vis-a-vis de UMF), unde vom reface, cu trupurile noastre, harta României adevărate, a României Mari de la 1918. Această imagine va fi imortalizată de la înălțime și, cu ajutorul mass-media, va ajunge să fie văzută în a doua Românie, aflată la est de Prut. Vom transmite, astfel, un mesaj de solidaritate cu manifestațiile unioniste ce vor avea loc, în această zi de 27 martie 2016, la Chișinău și în toată Basarabia. Vom cere și noi REUNIREA și vom spune răspicat: BASARABIA E ROMÂNIA!

Să ne aducem aminte doar câteva aspecte ce ne leagă pe noi, mureșenii, cu frații noștri români de peste Prut:

• Municipiile Târgu-Mureș și Chișinău sunt orașe înfrățite;

• La Chișinău există o bibliotecă cu numele „Târgu-Mureș";

• La Târgu-Mureș există un bust al poetului basarabean Grigore Vieru;

• Sunt mulți studenți, absolvenți și comercianți basarabeni în județul Mureș.

Inițiatorii acestui eveniment sunt filialele mureșene ale principalelor organizații active culturale, patriotice și de atitudine civică din județul Mureș: Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu", ASTRA (Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român), Asociația Culturală „Maris Dava", organizația de elevi „Dacii Liberi" și „Noua Dreaptă". Dar sunt așteptați, cu drag, toți cei de bună-credință ce doresc să susțină acest ideal național al reunificării.

Să nu uităm sărbătorile identității românești! Să nu uităm idealurile naționale! Să nu uităm că FRAȚII ÎN VECI VOR FI FRAȚI!

(Notă: Cine va dori să participe la acest eveniment, dar dimineața, și dorește să participe și la Sfânta Liturghie de duminică, o poate face la Bisericuța de lemn de lângă serpentină, aflată lângă Parcul Eroilor.)

Lasă un comentariu