REGHIN - BUGET AMBIȚIOS PENTRU 2020

Distribuie pe:

Legislativul municipal va dezbate vineri, 14 februarie, proiectul de buget propus spre adoptare, estimându-se venituri totale de 111,6 milioane de lei, sumă aproape dublă față de bugetul anului trecut, potrivit Raportului de specialitate întocmit de Serviciul Buget - Contabilitate și aprobat de primarul municipiului, dna Maria Precup.

Dat fiind numărul considerabil de proiecte elaborate sau aflate în derulare, aproape jumătate din bugetul propus (57,3 milioane de lei) este alocat investițiilor. Astfel, suma de 35,5 milioane de lei este cuprinsă la fondul European de Dezvoltare Regională, reprezentând valoarea în contracte de finanțare pentru sume de la UE, aferente unor proiecte precum: modernizarea și dotarea Grădiniței cu program prelungit nr. 3, Creșa “Spiridușii veseli” - schimbare destinație din școală în creșă, modernizare, dotare etc. și, nu în ultimul rând, asigurarea mobilității în municipiu (proiect în valoare de 26,8 milioane de lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului).

Din veniturile proprii ale bugetului local vor fi realizate investiții pentru Spitalul municipal (760.000 de lei), pentru instituțiile de învățământ (42.000 de lei), pentru clubul sportiv “Avântul”, investiții pentru SC RAGCL (300.000 de lei).

Alte investiții preconizate pentru anul în curs vizează: reamenajarea pieței centrale (852.000 de lei), modernizarea unor străzi (1.800.000 de lei), reabilitarea și schimbarea rețelelor de apă și canalizare (2.000.000 de lei), lucrări de modernizare la Școala Gimnazială “Alexandru Ceușianu” (peste 2,8 milioane de lei) construirea unui bloc de locuințe sociale (7,5 milioane de lei), modernizarea terenului de sport “Metalul” (1,9 milioane lei), reabilitarea, extinderea și dotarea Cinematografului “Patria” (500.000 de lei), achiziționarea unui patinoar demontabil (650.000 lei), igienizări și reparații în școli etc.

Înainte de ședința de vineri, proiectul de buget va fi discutat și analizat de către primarul municipiului împreună cu aleșii locali, urmând a suferi eventuale modificări și/sau adăugiri astfel încât varianta finală să răspundă nevoilor cetățenilor municipiului.

Lasă un comentariu