Vizite de prietenie la nivel de municipii între Sighişoara şi oraşul german Dinkelsbuhl

Distribuie pe:

Vizita unei delegaţii oficiale din oraşul german Dinkelsbuhl la Sighişoara a fost primul pas făcut încă din anul 2001 când, la iniţiativa primăriei oraşului german şi a comitetului de conducere al Asociaţiei Saşilor Transilvăneni, s-a convenit de comun acord stabilirea relaţiilor de parteneriat între municipiul Sighişoara şi oraşul Dinkelsbuhl. Pe parcursul anilor au avut loc întâlniri la nivel de oraşe, concretizate în colaborări care au însemnat, atât vizite oficiale, cât şi schimburi de experienţă în domeniul restaurării monumentelor istorice, al turismului, al organizării de tabere internaţionale pentru tineri.

De la aceste întâlniri, s-a ajuns la constituirea unei asociaţii de prietenie, pas premergător oficializării semnării parteneriatului dintre cele două oraşe, atât în România, în 2004, cât şi în Germania, în 2005. În 2015, în urma invitaţiei Asociaţiei Saşilor Sighişoreni din Germania, potrivit primarului Ionel Gavrilă, primirea în oraşul german la nivel de primării o socoteşte excepţională şi de bun augur, s-au pus bazele unor colaborări bine fundamentate privind importanţa relaţiilor bilaterale, strategia de dezvoltare pe multiple planuri, în care activitatea turistică şi cea culturală să ia amploare.

În urma discuţiilor dintre reprezentanţii cele două municipalităţi, s-a stabilit ca vizita delegaţiei oraşului Dinkelsbuhl la Sighişoara să aibă loc în zilele de 6 -7 mai 2016. O altă dovadă de prietenie este semnarea unui nou parteneriat între cele două oraşe, demers ce va avea loc anul viitor, între 5 - 9 mai 2017, când o delegaţie oficială din partea oraşului Dinkelsbuhl se va deplasa la Sighişoara, moment prilejuit de jubileul a 10 ani de la semnarea parteneriatului dintre cele două oraşe. În cadrul acelei întâlniri, vor participa şi oameni de afaceri din zona economicului, se va întocmi un calendar al întâlnirilor periodice şi se vor acorda Diplome de Onoare, ştiind că promotorii acestui partene-riat sunt cele două asociaţii de prietenie, cea de la Sighişoara şi cea de la Dinkelsbuhl.

Lasă un comentariu