Traian Băsescu: „STATELE UNITE ALE EUROPEI - GARANTUL PĂCII PE CONTINENT"!

Distribuie pe:

Prezent, sâmbătă, 9 aprilie 2016, la Târgu-Mureş, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a afirmat că, în aceste vremuri în care Europa se confruntă cu un val fără precedent de refugiaţi, existenţa unei poliţii unice la nivelul Uniunii Europene (UE) este singura soluţie pentru migraţia ilegală.

„Dacă am fi avut o poliţie unică la nivelul UE, puteam deplasa resurse umane dintr-o ţară în alta în punctele fierbinţi şi să punem sub control accesul pe teritoriul UE. În lipsa acestei poliţii unice, nu ştie nimeni cine a intrat, nu ştie nimeni cum îi cheamă, nu ştie nimeni de unde vin, nu ştie nimeni câţi copii au, nu ştie nimeni de ce religie sunt, nu ştie nimeni dacă au fost sau nu apropiaţi grupărilor teroriste. De fapt, nu ştie nimeni nimic. Măsurile naţionale, individuale, luate până acum de ţările din UE fragmentează Europa.

Ca niciodată până acum, Europa se confruntă cu o criză de creştere economică, cu o criză socială, cu o criză a migraţiei ilegale, cu o criză de securitate, dar şi cu una de leader-ship politic, la care nu găseşte soluţii, pentru că mulţi dintre liderii politici ai UE nu îşi asumă decizii decisive.

Partidul Mişcarea Populară, al cărui preşedinte sunt, susţine, fără rezerve, crearea unei poliţii unice a UE, precum şi procesul de accelerare al integrării unor noi ţări în acest concept, astfel încât, în timp, să se ajungă la Statele Unite ale Europei, ca soluţie pentru a garanta pacea pe continent", a declarat Traian Băsescu.

Lasă un comentariu