Mai multe activităţi decontate prin Programul Naţional Apicol

Distribuie pe:

În şedinţa de miercuri, 13 aprilie 2016, Guvernul a aprobat o hotărâre privind extinderea Programului Naţional Apicol, în sensul facilitării accesului beneficiarilor la această formă de sprijin, prin decontarea mai multor activităţi.

Astfel, se introduce în program decontarea medicamentelor folosite pentru tratarea nosemozei la albine şi se elimină realizarea sistemului informativ pentru înregistrarea stupilor, care va fi finanţată din fonduri de la bugetul de stat.

Alte modificări vizează clarificări referitoare la documentele de achiziţie a produselor, a medicamentelor sau reglementări ale controalelor la faţa locului. Pentru a facilita accesul apicultorilor la această formă de sprijin, se elimină condiţia de eligibilitate şi documentul justificativ referitor la faptul că tratamentele familiilor de albine cu medicamente trebuie să se desfăşoare pe baza unui calendar întocmit anual de apicultor, aprobat şi urmărit de reprezentanţii formei asociative.

Modificarea a fost propusă de reprezentanţii asociaţiilor deoarece, conform prospectului medicamentului şi în funcţie de anotimp, fiecare apicultor îşi realizează singur calendarul tratamentelor.

În cursul anului 2016, prin Programul Naţional Apicol, apicultorii vor primi un sprijin financiar total de 30,204 milioane de lei din care 15,102 milioane de lei alocate de la bugetul de stat, iar 15,102 milioane de lei din fonduri europene. 

Lasă un comentariu