Locuinţe de serviciu pentru funcţionarii publici

Distribuie pe:

Guvernul intenţionează să construiască în următorii cinci ani 6.500 de locuinţe de serviciu, care vor fi repartizate, pe bază de cerere, funcţionarilor publici şi angajaţilor din instituţii publice centrale şi locale sau structuri aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea acestora.

Măsura este inclusă într-un proiect de hotărâre aflat în dezbatere publică pe site-ul oficial al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei  Publice, privind aprobarea programului „Construcţia de locuinţe de serviciu", impactul financiar asupra bugetului de stat fiind de 9 milioane de lei în acest an, 252 milioane lei - în 2017, 297 milioane lei - în 2018, şi câte 360 de milioane de lei - în 2019 şi 2020.

Noile apartamente construite pentru a fi închiriate funcţionarilor vor avea o suprafaţă de 81 de metri pătraţi şi un cost de aproximativ 500 de euro pe metrul pătrat (inclusiv TVA).

Pentru a beneficia de locuinţă de serviciu, solicitanţii trebuie să nu deţină şi să nu fi deţinut în proprietate, individual sau în comun, împreună cu soţii lor, o locuinţă în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea, indiferent de modul în care a fost dobândită, cu excepţia cotelor-părţi din locuinţe dobândite prin moştenire.

Locuinţele de serviciu nu vor putea fi vândute, ci numai închiriate angajaţilor statului, aceştia urmând să predea locuinţa în termen de 30 de zile de la data la care încetează să îşi mai desfăşoare activitatea în localitatea respectivă. 

Lasă un comentariu