Ajutoare financiare pentru depozitarea privată a cărnii de porc

Distribuie pe:

Persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi familiale şi (sau) persoanele juridice, plătitoare de TVA, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de legislaţia europeană în domeniul depozitarii private a cărnii de porc vor beneficia de ajutore totale de 309.500 de euro - a decis Guvernul, printr-o hotărâre aprobată în şedinţa din 2 iunie 2016.

„Ajutorul se acordă pentru cererile depuse începând cu data de 4 ianuarie 2016. Cererile se raportează la o perioadă de depozitare de 90, 120 şi 150 de zile. Fiecare cerere trebuie să se refere doar la una din categoriile de produse aflate în Anexă şi trebuie să acopere o cantitate minimă de cel puţin 10 tone produse dezosate şi cel puţin 15 tone pentru celelalte produse. După aprobarea cererii, plata se va face în contul beneficiarului, în termen de 5 zile de la alimentarea contului APIA cu suma solicitată şi aprobată.

Sprijinul financiar se implementează de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi reţeaua sa teritorială.

De asemenea, APIA va pune la dispoziţia solicitanţilor formularistica şi documentaţia necesare aplicării corecte a măsurii de acordare a ajutorului pentru depozitarea privată a cărnii de porc şi elaborează metodologia de aplicare a măsurii şi ghidul solicitantului, care vor fi afişate pe site-ul oficial al APIA", precizează Guvernul, într-un comunicat de presă. 

Lasă un comentariu