La Târgu-Mureş, Demers unic în peisajul educaţional din România

Distribuie pe:

În perioada 8 - 15 iulie, peste 40 de studenţi din România, Franţa, Slovacia şi Republica Moldova se vor reuni la Târgu-Mureş pentru a propune modele de proiecte pe tema „Inovaţii pentru valorificarea moştenirii culturale şi patrimoniale", pe care le vor susţine în faţa unui juriu internaţional.

Este vorba de cea de a şasea ediţie a Academiei Internaţionale de Vară BEST, demers de formare inovator cu scopul de a dezvolta spiritul antreprenorial al tinerilor, iniţiat de Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative a Universităţii „Petru Maior" din Târgu-Mureş, în parteneriat cu Universitatea „Louis Pasteur" din Strasbourg.

Festivitatea de deschidere va avea loc vineri, 8 iulie, ora 18, în Cetatea Medievală din Târgu-Mureş, iar jurizarea proiectelor şi închiderea manifestării sunt programate pentru joi, 14 iulie, ora 9.15, în Aula Magna a Universităţii „Petru Maior".

Pe lângă seminarii de lucru, ediţia din acest an va cuprinde vizite exploratorii în judeţ (Reghin -Valea Gurghiului, Sighişoara - satele săseşti), organizatorii propunându-şi să promoveze exemple antreprenoriale şi valori culturale mai puţin cunoscute de oaspeţii străini. 

Lasă un comentariu