Programul „Rabla " va fi suplimentat cu 4.000 de tichete!

Distribuie pe:

Întrucât toate cele 13.000 de tichete alocate persoanelor fizice prin programului „Rabla Clasic" pentru acest an au fost epuizate, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a suplimentat numărul acestora cu 4.000 de tichete electronice.

Programul „Rabla Calsic" de stimulare a înnoirii parcului auto național pentru persoane fizice a fost lansat în 14 iunie 2016, iar ritmul de achiziționare a acestora a fost de aproximativ 15 vouchere pe minut, stocul fiind epuizat.

Conform Ministerului Mediului, în cazul „Rabla Clasic" rămâne în vigoare prima de casare de 6.500 de lei, cu posibilitatea accesării suplimentare a două ecobonusuri pentru următoarele situații: un ecobonus de 750 de lei care poate fi adăugat primei de casare, în cazul în care românii aleg să își cumpere o mașină al cărei motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, respectiv un ecobonus în valoare de 1.500 lei pentru situația în care populația optează pentru un autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid.

În ceea ce privește extensia „Rabla Plus", românii care vor să aleagă o mașină care nu poluează beneficiază de două tipuri de ecotichete: un ecotichet de 5.000 de lei, pentru achiziționarea unui autoturism nou electric-hibrid, sau un ecotichet de 20.000 de lei, pentru mașinile noi 100% electrice.

În situația în care un cumpărător deține o mașină veche pentru casat și dorește să achiziționeze un autoturism nou 100% electric sau nou electric hibrid, va beneficia de un sprijin financiar de aproximativ 6.000 de euro, deoarece va primi, concomitent, atât prima de casare de 6.500 de lei, cât și ecotichetul de 20.000 de lei sau cel de 5.000 de lei.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor estimează că, în acest an, prin programul „Rabla", vor fi scoase din circulație aproximativ 20.000 de autovehicule poluante.

Lasă un comentariu