Vești bune! SOȚIILE VETERANILOR DE RĂZBOI, SCUTITE DE LA PLATA IMPOZITELOR LOCALE!

Ministerul Finanțelor Publice a restabilit facilitățile fiscale acordate până la 31 decembrie 2015 veteranilor de război, al văduvelor de război, al persoanelor persecutate din motive politice, precum și al celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, iar autoritățile locale au obligația să recalculeze impozitele datorate de persoanele ce fac obiectul modificării Codului Fiscal pentru perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2016 și data intrării în vigoare a ordonanței de urgență.

„În cazul veteranilor și al văduvelor de război, ministerul propune scutirea integrală de la plata impozitelor pentru clădirile și terenurile deținute în comun cu soții/soțiile acestora, precum și pentru un mijloc de transport, la alegere.

Pentru persoanele persecutate din motive politice și cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri și soții/soțiile acestora, scutirile se acordă pentru locuința de domiciliu, terenul aferent acesteia și pentru un mijloc de transport, la alegere.

În acest sens, au fost completate, prin ordonanță de urgență, articolele 456, 464 și 469 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.

În cazul clădirilor, terenurilor sau al mijloacelor de transport deținute în comun de soți cu o terță persoană, facilitatea fiscală se va acorda doar pentru partea deținută de categoriile sus-menționate și de soții/soțiile acestora", precizează Ministerul Finanțelor Publice, într-un comunicat de presă.

Reamintim că veteranii de război, văduvele de război, persoanele persecutate din motive politice, precum și cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri au beneficiat și până acum de scutiri de la plata taxelor și impozitelor pe locuința de domiciliu, un teren și un mijloc de transport, însă de la 1 ianuarie 2016, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal, soțiilor și soților acestora nu li s-au mai acordat astfel de scutiri.

Lasă un comentariu