Supercupa României la futsal

Distribuie pe:

Campioana României, City'us Târgu-Mureş va disputa duminică, primul meci oficial al noului sezon. Supercupa României, în compania celor de la Autobergamo Deva. De la ora 16.00, în Sala Sporturilor „Horia Demian", din Cluj-Napoca, târgumureşenii vor debuta în noul sezon, într-un meci pentru un nou trofeu.

Pentru partida de duminică, antrenorii Cosmin Gherman şi Lucian Nicuşan nu se vor putea baza pe Mimi Stoica, suspendat un joc, după eliminarea din ultimul meci al finalei sezonului trecut şi pe Mario Duque, care nu s-a antrenat în ultima săptămână, din cauza unei viroze puternice.

Două absenţe importante, care îşi vor pune amprenta pe evoluţia echipei dar, chiar şi aşa, restul lotului va încerca să ofere o replică solidă adversarilor.

„Am avut o perioadă bună de pregătire, am încercat să omogenizăm lotul, mai ales că pentru acest sezon avem foarte multe modificări în structura echipei. Au plecat 7 jucători, iar în mare parte lotul este format din jucători tineri, care au acum ocazia să-şi demonstreze valoarea în meciurile din Liga 1. Le-am transmis încă de la începutul pregătirii că, pentru mine, ei nu mai sunt tineri. Au ajuns la maturitatea la care trebuie să se lupte de la egal la egal cu cei mai buni jucători din ţară. Trebuie să recunoaştem că, în jocul din Supercupă pornim cu şansa a doua, în faţa unei echipe care şi-a adus jucători cu experienţă. Chiar şi aşa vom lupta până la capăt în meciul de duminică şi sper să facem o surpriză plăcută. Avem mult de muncă, dar este o sarcină plăcută pentru noi, antrenorii, să vedem că tinerii au şansa lor. Sunt jucători târgumureşeni care au şansa acum să lupte pentru culorile clubului şi pentru oraş. Era momentul ca şi aceştia să simtă că ne putem baza în ei. E păcat ca acest sport, atât de spectaculos, să nu se dezvolte. Şi cum se poate dezvolta dacă nu promovăm tinerii. Am obişnuit suporterii cu atâtea trofee, dar îi rog să fie în continuare aproape de această echipă. Cu multă muncă, sacrificii şi seriozitate putem ajunge din nou în frunte. Iar atunci, satisfacţia va fi şi mai mare" - Cosmin Gherman, antrenor.

„Mergem la Cluj să luptăm pentru şansele noastre. Adversarii sunt favoriţi pe hârtie, iar noi avem şi câteva absenţe. Poate altfel ar fi stat lucrurile dacă îi aveam pe toţi la dispoziţie. Am încercat în perioada de pregătire să formăm unele automatisme, jucătorii au răspuns foarte bine la efort. Vom vedea însă ce randament vor da într-un joc oficial. Şi ei sunt conştienţi de importanţa jocului şi vom încerca să facem cât mai puţine greşeli. Adversarii sunt motivaţi, dar şi noi de dorim un succes. Este un trofeu pe care ar fi frumos să îl câştigăm. Suntem obişnuiţi cu gustul victoriei, ştim ce frumos este să ridici un trofeu deasupra capului. Acest lucru ne motivează şi trebuie să-i motiveze şi pe jucători. Nu va fi nicio tragedie dacă nu vom câştiga, pentru că sezonul este lung şi multe lucruri se pot întâmpla" - Lucian Nicuşan, antrenor.

City'us Târgu-Mureş - Autobergamo Deva, Supercupa României, duminică, de la ora 16.00, în Sala Sporturilor „Horia Demian", din Cluj-Napoca. Partida nu va fi transmisă în direct la TV.

Mult succes băieţi !

Lasă un comentariu