ALIANŢA PSD-UDMR LOVEŞTE ÎN VALEA GURGHIULUI

Distribuie pe:

Proiectul de hotărâre prin care s-a propus finanţarea de către Consiliul Judeţean a Festivalului Văii Gurghiului a picat la vot.

Consilierii PSD şi UDMR au votat finanţarea Festivalului Vásárhelyi Forgatag cu 40.000 lei, însă au respins finanţarea cu 20.000 lei a Festivalului Văii Gurghiului.

Majoritatea PSD-UDMR a adunat 20 de voturi împotriva proiectului şi 4 abţineri. Cei 8 consilieri PNL prezenţi au fost singurii care au votat în favoarea Văii Gurghiului.

„Am motivat iniţiativa noastră prin importanţa pe care o are acest eveniment în contextul promovării judeţului Mureş şi a valorilor culturale pe care Festivalul Văii Gurghiului le susţine. Propunerea noastră este parte a unui program amplu de dezvoltare turistică a judeţului Mureş, pe care îl vom lansa în această toamnă. Regret că PSD nu a înţeles semnificaţia acestui proiect", a declarat iniţiatorul proiectului, Ervin Molnar, prim-vicepreşedintele PNL Mureş.

Este de remarcat că, prin votul de astăzi, Vásárhelyi Forgatag - Vâltoarea Mureşeană devine evenimentul judeţean care beneficiază de cea mai mare susţinere financiară din partea Consiliului Judeţean.

PSD a făcut posibil ca Vásárhelyi Forgatag - Vâltoarea Mureşeană să primească mai mulţi bani decât Festivalul Văii Gurghiului sau Festivalul Văii Mureşului, manifestări cu adevărat tradiţionale ale judeţului Mureş.

Mulţumim din inima partidului (şi) domnului Gliga!

Lasă un comentariu