CLOPOȚEL, LA LUDUȘ!

Distribuie pe:

În prezența a peste 2.300 de elevi, a părinților și aparținătorilor lor, a sute de cadre didactite, a primarului Ioan Cristian Moldovan, a viceprimarului Kis Istvan, a sfinților părinți protopop Lucian Voșloban, Ilie Dăian, Viorel Ormenișan, Mihail Cercel, Almos Vilmos, Czirmay Levente, a reprezentanților Poliției și comitetelor de părinți, a unor consilieri locali, luni, 12 septembrie 2016, au avut loc, într-o atmosferă de frumoase trăiri emoționale, festivități de deschidere a anului școlar 2016-2017, la Liceul Tehnologic, Școala Gimnazială Nr. 1 și Școala Gimnazială „Ioan Vladuțiu". În acest an nu au mai fost organizate festivități specifice începutului de an școlar la Școala Gimnazială „Ioan Th. Oltean" din Cartierul Luduș-Gheja, unde, din opt clase care au funcționat în anii anteriori, mai funcționează o singură clasă, de a treia, la Școala Gimnazială „Petofi Sandor", din cartierul Luduș-Roșiori, la școala din cartierul Fundătură, motivul fiind lipsa de elevi, părinții preferând să-și trimită copiii la școlile din Luduș.

Din alocuțiunile directorilor de școli rezultă că la Liceul Tehnologic sunt școlarizați 980 de elevi (din care nouă sute români și optzeci maghiari) organizați în 35 de clase (treizeci și una, cu predare în limba română și patru, cu predare în limba maghiară), la Școala Gimnazială nr. 1 sunt înscriși 635 elevi, repartizați în 30 de clase (douăzeci și două, cu predare în limba română, opt cu predare în limba maghiară), la Școala Gimnazială I. Vlăduțiu cursurile sunt frecventate de 744 elevi repartizați în 29 de clase. La școlile gimnaziale elevii de etnie romă fac și cursuri în limba romani (o sută șapte, sub îndrumarea profesorului Daniel Moca, la școala Vlăduțiu, o sută cinzeci și patru, de la Școala Gimnazială 1, îndrumați de profesoara Daniela Șumandea). Elevii romi de la Școala Gimnazială 1 beneficiează de ajutorul dat de „Asociația Ica", prin programul „Școală după Școală". La Școala I. Vlăduțiu au fost acceptați și elevi proveniți din localitățile Chețani, Cecălaca, Sânger, Zaul de Câmpie, dornici să învețe în condiții civilizate, la standarde europene.

Domnul primar Cristian Moldovan a transmis, în numele comunității ludușene, elevilor din oraș următorul mesaj: „Școala înseamnă locul în care ne formăm ca oameni, locul care ne pregătește pentru viață și pentru viitor. Educația reprezintă cea mai importantă verigă a societății noastre și de aceea trebuie să acordăm o importanță pe măsură la ceea ce se întâmplă în școală. Dacă vom avea o școală mai bună, cu siguranță vom avea și o societate mai bună. Tot ceea ce veți realiza în viață va fi prin grija și iubirea părinților, prin grija și înțelegerea profesorilor voștri. Vă doresc ca noul an școlar să vă aducă un an plin de succese și realizări, cu rezultate foarte bune la învățătură. Vă mulțumesc și vă doresc mult succes!"

Lasă un comentariu