Utilaje noi lansate la IRUM Reghin cu ocazia „Zilei Forestierului"

Distribuie pe:

Joi, 8 septembrie, IRUM Reghin a lansat 3 utilaje forestiere noi, fiind concepute exclusiv de inginerii din cadrul centrului de cercetare IFOR (Centru de cercetare şi dezvoltare pentru utilaje agricole şi forestiere din România). Cel de-al treilea a fost fabricat în parteneriat cu firma finlandeză Logset. Evenimentul a avut loc cu ocazia „Zilei Forestierului", fiind organizat pe platforma Irum în parteneriat cu Asociaţia Forestieră din România (ASFOR).

Conferinţa de presă a fost precedată de festivitatea de deschidere a zilei Forestierului, la care au participat oficialităţi locale şi judeţene, respectiv Ioan Iacob, consilier la Prefectura Mureş, preşedintele ASFOR Nicolae Ţucunel, parteneri din ţară şi de peste hotare, clienţi etc. Cu acest prilej ing. Mircea Oltean, director general al IRUM, a menţionat că Irum Reghin este un exemplu pentru faptul că industria românească poate produce plus valoare: „Mulţumesc ASFOR pentru că acest eveniment are loc la Irum, acest lucru vine ca o încurajare a unui amplu proces început în anul 1998, când grupul Maviprod a achiziţionat această fabrică de tradiţie. În decursul acestor ani, am reuşit să realizăm şi să retehnologizăm această campanie, prin investiţii continue, care au avut ca scop menţinerea unui produs românesc şi a unui brand românesc într-o piaţă care duce mai mult lipsă de aşa ceva. Totodată, am încercat să oferim forestierului român una dintre cele mai importante unelte la un raport calitate - preţ acceptabil şi convenţional pentru a putea răzbi în anii grei care au trecut şi a menţine una dintre puţinele industrii, care au rezistat după 1989, industria forestieră. În acest context este cel mai bun exemplu că industria românească nu a fost doar un morman de fier vechi, după cum declarau unii politicieni în anii '90", a ţinut să precizeze directorul general al Irum Reghin.

În cadrul conferinţei de presă, ing. Mircea Oltean, directorul general al Irum Reghin, a spus: „Două dintre cele trei utilaje sunt proiectate 100% în centrul IFOR şi pe urmă au fost fizic tot la noi, şi al treilea utilaj, care este un utilaj de anvergură, este un produs, să-i zic aşa, de Champion League. L-am creat împreună cu un producător de renume mondial din Filanda cu Liogset. Este un produs de anvergură, avem cu ei o colaborare, nu vom putea acoperi noi toată gama de utilaje şi atunci dorim să oferim un pachet cât mai bun pentru cei care lucrează în această zonă şi în zonele unde considerăm noi căutăm parteneriate",a spus ing. Mircea Oltean.

Lasă un comentariu