Revista revistelor - VATRA VECHE 8/2016

Distribuie pe:

Revista Vatra veche continuă să se bucure de aprecierea cititorilor din lumea largă.

„...revista Vatra veche, al cărei nivel de rafinament, gust și cultură este foarte ridicat". (Veronica Pavel Lerner, Canada), „Revista Vatra veche e cea mai bogată și interesantă revistă literară din România - fiecare număr e o sărbătoare pentru mine, oază a spiritului". (Ognian Staboliev, Bulgaria), „O revistă culturală foarte interesantă și deosebit de frumos prezentată". (Gertrud Sander, Germania), „O revistă cu adevărat românească". (Nicolette Orghidan), „Este o onoare să mă regăsesc în paginile acestei reviste valoroase". (Ani H. Any)...

Iată doar câteva spicuiri din zecile de scrisori ale cititorilor revistei Vatra veche, care apare la Târgu-Mureș, nu doar pentru toată țara, cum suna un slogan de promovare a revistei Vatra, când era condusă de Romulua Guga, ci pentru toată... lumea, grație mijloacelor de comunicare internautice, având nu doar cititori, ci și colaboratori din Australia până în Canada.

Numărul 8 al revistei „Vatra veche" este ilustrat cu lucrări de Joan Panisello Chavarría, din Spania, „Un artist pentru secolul XXI", cum îl numește Aureliu Goci).

Semnează în acest număr poezie, proză, critică și istorie literară, traduceri etc. autori de marcă: Ioan-Aurel Pop, Adam Puslojic, Valeriu Matei, M.N. Rusu, Dumitru Hurubă, Mircea Daroși, I. Dămăcuș, Dumitru Ichim, Ionel Popa, Veronica Pavel Lerner, Marin Ifrim, Răzvan Ducan, Dorin N. Uritescu, Adrian Grauenfels, Georgeta Reutemann, Nicolae Suciu, Mircea Mot, George Anca, Adina Iancu, Rodica Lăzărescu, Daniela Gifu, Luminița Cornea, Eugenia Bulat, Simina Lazăr etc. și, firește, Nicolae Băciuț, cel care de opt ani duce cu cerbicie în spate, în regim de „one man show" revista Vatra veche care devine, iată, operă de autor, demers inedit, original în toată istoria presei culturale românești.

Și acest număr surprinde în întreaga ei diversitate cultura română de ieri și de azi, începând cu articole la marcarea a 150 de ani de la nașterea lui George Coșbuc, la monahia Denisa, de la Mănăstirea Țețu, cea mai nouă colaboratoare a revistei.

Lasă un comentariu