Guvernul asigură fructe și pentru preșcolari!

Distribuie pe:

În ședința de miercuri, 5 octombrie 2016, Guvernul a aprobat extinderea consumului de fructe proaspete și la preșcolarii din grădinițele de stat și cele particulare acreditate, cu program normal de 4 ore.

Până acum, programul de încurajare a consumului de fructe proaspete includea doar elevii din clasele I - VIII din învățământul de stat și privat autorizat (acreditat), fiind extins ulterior și la elevii din clasa pregătitoare.

Recenta decizie a Executivului se aplică începând cu anul școlar 2016 - 2017, fiind cuprinsă în proiectul „Copii sănătoși la grădiniță".

Prin extinderea acestui program la preșcolari, se încurajează consumul de fructe proaspete, în scopul conștientizării de către copii a beneficiilor unei alimentații sănătoase, sperându-se ca, pe termen lung, implementarea acestui program la o vârstă la care se formează obiceiurile alimentare să contribuie la reducerea cheltuielilor destinate diferitelor afecțiuni cauzate de o alimentație nesănătoasă.

Pe de altă parte, măsura elimină inechitățile și discriminarea dintre preșcolarii și școlarii care urmează cursuri în aceleași unități de învățământ. Programul este destinat tuturor copiilor din grupul țintă, indiferent de statutul social.

Extinderea programului reprezintă totodată o oportunitate pentru sectorul românesc de fructe în diversificarea și dezvoltarea activităților de producție și comercializare.

Fondurile necesare extinderii programului către preșcolari, pentru anul școlar 2016 - 2017, sunt în valoare de aproximativ 13 milioane lei și vor fi suportate exclusiv din bugetul de stat.

Se estimează că, în acest an școlar, numărul total al preșcolarilor care vor beneficia de acest program este de 347.908, iar limita valorii zilnice este de 0,37 lei pe preșcolar. 

Lasă un comentariu