Cele mai căutate flori în judeţul Mureş!

Distribuie pe:

Românii iubesc sărbătorile şi obişnuiesc să profite din plin de ocaziile speciale pentru a oferi daruri persoanelor dragi. Şi care este cel mai sigur cadou cu care se pot face surprize frumoase? Florile, evident! Florăria online Floria.ro a realizat o cercetare pentru a afla cât de interesaţi sunt locuitorii din judeţul Mureş de aceste lucruri, dar şi cât de prosper este domeniul pe piaţa afacerilor la nivel local. Utilizând volumele de căutări înregistrate în mediul online în ultimele 24 de luni, specialiştii Floria.ro au monitorizat interesul locuitorilor din judeţul Mureş pentru flori. Din studiu reiese faptul că aceştia caută pe Google cel mai adesea trandafiri, pe următoarele poziţii fiind orchidee şi lalele. Din acest punct de vedere, Mureş se află pe locul 17 în topul judeţelor cu cele mai mari creşteri. Clasamentul complet al florilor preferate de locuitorii din Mureş este următorul:

1. - Trandafiri, 2. - Orhidee, 3. - Lalele, 4. - Crini, 5. - Crizanteme, 6. - Gerbera, 7. - Hortensii, 8. - Bujori, 9. - Frezii, 10. - Garoafe.

În România, cererea anuală este de 120 de milioane de fire, dintre acestea doar 47 de milioane fiind produse în ţară. Celelalte 73 de milioane sunt importate din ţări precum Olanda, Ungaria, Turcia şi chiar Thailanda.

Cu ajutorul datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, reprezentanţii Floria au analizat modul în care a evoluat numărul hectarelor cultivate cu flori în judeţul Mureş. Spre deosebire de anul 2012, când s-a înregistrat o perioadă de vârf pentru suprafeţele cultivate, în 2015 în Mureş au fost plantate flori doar pe 16 hectare, în scădere cu 74,19%. Astfel, Mureş se situează pe locul 8 la nivel naţional din acest punct de vedere. 

Un alt element cheie al analizei de piaţă este şi numărul firmelor din Mureş care au ca obiect de activitate producţia şi comercializarea de flori. La sfârşitul anului 2015, în Mureş existau 70 de companii, în condiţiile în care la nivel naţional funcţionau peste 2.350 de întreprinderi. 

Lasă un comentariu