CUM SĂ NE ALEGEM CÂINELE

Distribuie pe:

Decizia de a cumpăra un câine și a-l aduce în casă poate reprezenta un moment care ne schimbă viața. Adoptarea unui câine înseamnă și acceptarea unui angajament pe o perioadă mai îndelungată.

Atunci când suntem hotărâți să cumpărăm un câine, trebuie luate în calul unele lucruri și anume:

Cât timp avem pentru a ne ocupa de el?

Dacă membrii familiei sunt de acord.                     

Câți bani suntem dispuși să cheltuim pentru acesta, având în vedere hrana, ustensilele de îngrijire, vaccinuri, eventualele tratamente la medicul veterinar?

Ce vom face cu el pe durata concediului?

Dacă toate problemele de mai sus sunt rezolvate, se poate trece la etapa a doua a procesului, și anume alegerea câinelui.

Atunci când vrem să alegem un câine, trebuie să avem în vedere unele detalii determinante: vârsta câinelui, rasa, trecutul lui (în cazul în care este deja adult) și temperamentul. De exemplu, dacă avem copii ar fi bine să ne orientăm spre un câine care este prietenos cu copiii. Dacă avem și alți câini sau alte animale, este bine să ne orientăm spre anumite rase de câini care nu prezintă instincte de prădători și care se adaptează ușor la viața alături de alte animale din gospodărie sau casă.

Acestea sunt criteriile cele mai importante de care trebuie să ținem cont atunci când ne pregătim să facem acest pas. Alegerea unei rase sau alegerea unui metis este de asemenea un pas important.

 

Lasă un comentariu