Dăruind devii mai bun, mai frumos, mai nobil

Distribuie pe:

În preajma Crăciunului, a dărui este sinonim cu a te bucura bucurându-i pe alții; e sinonim cu a fi împlinit împlinind dorințele altora; e sinonim cu a fi fericit aducând fericire celor mai puțin norocoși.

De toate aceste lucruri sunt conștienți membrii Voluntarex. Fără a se pune pe ei pe primul loc, gândindu-se mai mult la alții decât la propriile lor dorințe, tinerii și-au făcut timp pentru a-l aduce pe Moș Crăciun în casa unor copii, care, deși se bucură de dragostea necondiționată a mamei lor, se luptă totuși cu lipsuri.

Copilăria ar trebui să însemne doar joc, veselie și dorința de a învăța cât mai mult, de a acumula cunoștințe din toate domeniile. Din păcate, nu toți copiii au acces la cele mai noi tehnici de informare, sursele lor fiind limitate, din cauza lipsurilor materiale. Trei frați, crescuți doar de mama lor, au avut parte de o surpriză de proporții, atunci când tinerii de la Voluntarex s-au transformat în mesagerii lui Moș Crăciun și au dus pachete cu dulciuri, fructe și un cadou nesperat. Calculatorul, atât de comun pentru cei mai mulți dintre copii, poate constitui un lux pentru cei care nici nu îndrăznesc să viseze la așa ceva. Donația făcută de familia BLOJ, o familie de profesori-pensionari, a luminat fețele copiilor și a umplut de satisfacție sufletele tinerilor, care, pentru o clipă, au simțit că astfel au făcut un gest măreț și înălțător.

Crăciunul, perioada în care vrem să fim cu toții mai generoși, mai fericiți, altruiști, este o sărbătoare a gândului bun, a dărniciei necondiționate a faptelor mărunte, dar nobile.

Magia Sărbătorii sfinte a devenit realitate și s-a concretizat în faptele bune al membrilor Voluntarex care, și în acest an, au devenit pentru o clipă Moș Crăciunul nesperat al unor copii nevoiași.

Lasă un comentariu