HOROSCOPUL CHINEZESC ÎN 2017 - ANUL COCOȘULUI

Distribuie pe:

La 28 ianuarie 2017, atunci când chinezii sărbătoresc intrarea în noul an, debutează Anul Cocoșului, care ține până pe 27 ianuarie 2018.

Astrologii caracterizează Cocoșul ca fiind un semn meticulos și precis, econom și muncitor, foarte sigur de calitățile pe care știe să și le pună în valoare.

Este conștiincios și atent la detalii, gândește foarte clar, găsește mereu soluțiile cele mai inteligente. Este sincer și cinstit, simpatic și glumeț, însă uneori este cinic, iar spiritul său critic devine foarte dezvoltat. Este combativ, luptător din fire, răspunde oricăror provocări. Este foarte exigent, atât cu sine, cât și cu ceilalți și nu iartă nicio greșeală. Muncește mult și poate ajunge sus prin conștiinciozitatea sa. Îi place să se implice în discuții în contradictoriu, nu pentru spiritul său combativ, ci pentru că dorește să facă un spectacol din cunoștințele sale.

Pe de altă parte, îi place să se laude sau să fie lăudat în permanență, orgoliul său atingând, uneori, cote maxime.

Iată cum influențează Anul Cocoșului fiecare zodie din horoscopul chinezesc:

 

Câine (cei născuți în anii 1910, 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006)

Noroc că ești un luptător! Altfel, nu puteai face față provocărilor venite din mai multe direcții în același timp și capcanelor întinse de mai mulți, simultan. Presiunea va fi mare în domeniul profesional, dar ai toate șansele să ieși neșifonat și învingător, la final. Dacă ai de gând să aprofundezi studiile, să urmezi un nou curs sau să te specializezi în ceva anume, alege a doua parte a anului, atunci îți sunt favorabile astrele.

Este foarte important să planifici totul cu mare atenție și să nu scapi din ochi nici o clipă proiectele care știi că sunt profitabile, dând atenție altora, care ar putea eșua. Există un risc major să pierzi bani și să faci datorii în 2017. Nu te ajută nici tentația de a cheltui pe lucruri scumpe, de care nu ai nevoie, nici cea de a te juca cu banii, făcând speculații financiare sau pariind la cazinou.

Cel mai problematic domeniu este însă al iubirii. Nemulțumit de anumite aspecte ale relației, te-ai putea trezi aruncând vorbe grele, creând conflicte din nimic, iar acestea, combinate cu gelozia scăpată de sub control, ar putea duce la despărțire.

Singurele probleme de sănătate ar putea fi cele derivate din stres și epuizare.

 

Porc (cei născuți în anii 1911, 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007)

Scapi de problemele care ți-au dat bătăi de cap. Dacă ai făcut favoruri cuiva, e timpul să ți le întoarcă, iar datoriile se sting. Ai mari șanse să avansezi în ierarhie, iar în cazul în care ai propria afacere, să vezi cum aceasta înflorește. Norocul vine la pachet cu munca susținută, iar cine nu muncește o poate da ușor în bară.

Din punct de vedere financiar stai bine. Banii ar putea veni către tine din mai multe surse, depinde doar de cât de atent ești la oportunități și în câte proiecte cu sorți de izbândă te implici. Ești tentat să arunci o sumă importantă pe un obiect de lux. Încearcă să n-o faci.

Vei călători mult, iar în timpul acestor călători ai putea întâlni pe cineva special, însă dacă vrei o relație de lungă durată trebuie să știi că șansele sunt mici, s-ar putea termina urât, cu vorbe grele și gust amar, din pricină că unul dintre voi are așteptări prea mari. Dacă ești implicat deja într-o relație serioasă, 2017 nu aduce nimic nou, nici în bine, nici în rău.

În afară de niște căderi psihice minore, nimic nu îți va tulbura sănătatea.

 

Șobolan (cei născuți în anii 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)

Urmează un an dinamic și trebuie să fii mereu pe fază, eventual cu un pas înaintea tuturor, prin planificări atente, dar și prin estimarea direcției spre care se îndreaptă proiectele în care ești implicat sau situațiile în care te regăsești la un moment dat. Este foarte important să îți exploatezi la maximum talentele, să îți folosești diplomația și să ai grijă de propria imagine (nu doar prin excelență profesională, ci și prin felul în care arăți, în care te prezinți la job, dar și la evenimentele la care ești invitat).

În domeniul dragostei și al relaționării, vei avea un an bun, în principiu, însă nu sunt excluse certurile serioase pentru că nu îi acorzi suficient timp și nu îi dai atenție celui sau celei de lângă tine. E recomandată răbdarea și sunt contraindicate deciziile impulsive.

Vei câștiga ceva mai bine în 2017, datorită eforturilor mari depuse la locul de muncă ori într-o nouă afacere, dar ești tentat să și cheltuiești mai mult. Dacă cedezi tentațiilor, te-ai putea trezi că nu mai ai suficiente fonduri. Mai bine așteaptă până la sfârșitul anului, plătește întâi facturile și impozitele și abia apoi premite-ți extravaganțe!

Sănătatea nu îți va crea probleme. Atenție doar la ce și cât mănânci și protejează-ți rinichii.

 

Bivol (cei născuți în anii 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)

N-o să îți vezi capul de treabă în 2017, fiindcă sarcinile primite la job și obligațiile sociale se vor suprapune în anumite momente. Din fericire, ești o persoană extrem de muncitoare și de serioasă, practică și foarte bine organizată. În plus, vei beneficia de ajutorul unui mentor sau al unui superior, care te va susține și te va ghida în cele mai grele momente. Singurele pe care trebuie să le ții sub control sunt eventualele explozii temperamentale.

În cazul în care cauți dragostea, în 2017 vei avea nenumărate ocazii s-o găsești. Faci pereche bună cu Șarpele, Șobolanul și Cocoșul. Singurul lucru care ți-ar putea strica apele e propria nerăbdare, fiindcă ai putea zbura prea repede din floare în floare, nedându-ți timp să descoperi care e persoana care ți se potrivește.

Sănătatea nu îți este amenințată decât de ritmul infernal de la locul de muncă.

 

Tigru (cei născuți în anii 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010)

Anul care se încheie, cel al Maimuței, a fost unul prost pentru tine și nu te vei reface în întregime în cel al Cocoșului, așa că nu te angaja în lupte cu prea mare ușurință, că s-ar putea să nu le câștigi, iar micile dezamăgiri acceptă-le cu înțelepciune și mergi mai departe. Abia în 2018 va răsări Soarele pe strada ta.

În carieră, vei progresa, dar nu spectaculos, și vei întâmpina mici probleme în prima parte a anului. În cazul celor cu un loc de muncă stabil, veniturile ar putea crește, iar cei care au propria afacere vor constata că li se mărește lista de clienți și, prin urmare, le intră mai mulți bani în firmă. Însă, dacă faci parte dintre șomeri, ți se recomandă prudență în cheltuieli, chiar dacă ai niște bani puși la ciorap. Tot anul, Tigrii trebuie să se ferească să dea bani cu împrumut, pentru că îi vor recupera extrem de greu.

În dragoste îți va merge ceva mai bine, în sensul că vei cunoaște persoane noi pe rețelele de socializare sau prin prieteni. Relația aceea profundă, de iubire adevărată, s-ar putea lăsa însă așteptată.

Ai putea avea și mici probleme în domeniul sănătății, în prima jumătate a anului.

 

Iepure (cei născuți în anii 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011)

Iepurele este un visător, căruia îi place să se relaxeze. Cu așa o atitudine, este ușor de înțeles de ce Iepurelui îi va merge extrem de prost în Anul Cocoșului.

Vei avea mari probleme în domeniul financiar: ai putea aduna datorii de care vei scăpa numai muncind pe brânci, lucru care te va înfuria teribil! Chiar dacă ai bani puși deoparte sau un job stabil și bine plătit, nu te culca pe o ureche, întrucât lucrurile s-ar putea schimba peste noapte.

Nici sănătatea nu e un domeniu în care să ai liniște în 2017. Chiar și afecțiunile banale se vor vindeca mai greu, așa că este indicat să ai grijă la alimentație, să iei vitamine și să te odihnești suficient.

Vârstnicilor le este recomandat să își monitorizeze constant starea de sănătate, iar gravidelor, să aibă foarte mare grijă, fiindcă se pot ivi probleme neprevăzute, mai ales spre finalul sarcinii.

În carieră, există tot anul riscul să iei decizii impulsive, insuficient gândite, care vor duce la pierderi.

În plan personal, toate relațiile (și cea de cuplu) vor trece prin transformări. Dacă ești singur, concentrează-te pe muncă și amână căutarea unui suflet-pereche pentru 2018. Dacă ai iubit, ai mare grijă cum te porți, ce faci, ce semnale primești de la el (ea), fiindcă s-ar putea să fii părăsit când ți-e lumea mai dragă.

 

Dragon (cei născuți în anii 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012)

Dragonul e supercompatibil cu Cocoșul, așa că va avea un an excelent, cu promovări la job, succes în afaceri și noroc în toate domeniile posibile.

Cei care au iubit se vor bucura de liniște și pace în sfera dragostei întregul an, însă cei care sunt singuri vor descoperi că e un pic dificil să își găsească jumătatea. În schimb, nu va fi deloc greu să îți mărești anturajul!

În domeniul carierei, află că poți urca în ierarhie sau, dacă ai o afacere, o vei vedea înflorind. E un an bun să înveți lucruri noi, să faci cursuri prin care să capeți noi competențe. Însă, dacă te tentează să renunți la serviciu temporar pentru a face un master, de exemplu, nu e momentul potrivit, decât dacă ai foarte mulți bani puși deoparte. Reangajarea, după această pauză, ar putea fi dificilă. Există și riscul altor pierderi bănești.

Sănătatea nu va fi o problemă decât în cazul Dragonilor adolescenți. Restul pot sta liniștiți.

 

Șarpe (cei născuți în anii 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013)

Te vei strecura exact ca un șarpe printre orice greutăți se vor ivi în 2017. În carieră, vei culege roade bogate: recunoașterea valorii, bonusuri, promovare, mărirea salariului. Ți se vor pune în cârcă noi responsabilități, e drept, dar vei face față cu brio. Singurul aspect la care trebuie să ai mare grijă este să nu te vinzi ieftin!

Cu dragostea vei sta bine și ai șanse foarte mari să îți găsești perechea, dar numai dacă ieși din casă. Acceptă invitațiile, mergi la petreceri, vei cunoaște multă lume interesantă. Bărbații Șarpe au mai multe șanse să întâlnească marea iubirea decât femeile Șarpe.

Probleme în sfera sănătății s-ar putea ivi la vară, când va fi caniculă. Te-ar mai putea supăra gâtul (răceli repetate) și niște mici, dar sâcâitoare, afecțiuni dermatologice.

 

Cal (cei născuți în anii 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014)

Vei avea multe ocazii să le arăți șefilor, colaboratorilor, partenerilor sau subalternilor tăi de ce ești capabil și ce calități nemaipomenite ai. Toată lumea te va respecta și îți va lăuda munca, iar tu vei culege laurii. Ai grijă însă să nu ți se urce la cap! Mai bine ține-te de muncă, fiindcă trebuie să depui eforturi destul de mari ca să treci de ștacheta pe care singur ai ridicat-o foarte sus! Cam în a doua jumătate a anului începi să culegi și roadele bănești ale eforturilor depuse.

Îți va merge așa de bine la job, că poate vei dori să te axezi pe asta și să neglijezi domeniului sentimental. De fapt, chiar ar fi indicat s-o faci. Niciunui Cal nu i-ar fi ușor să își găsească jumătatea în 2017. Iar cei care sunt deja căsătoriți vor trebui să facă față unor bârfe care le-ar putea destabiliza serios relația.

În sănătate, apar probleme minore, care se vor vindeca rapid.

 

Capră (cei născuți în anii 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015)

Prima parte a anului se anunță dificilă la locul de muncă, dar a doua parte va fi mai bună. Vei avea de sărit, exact ca o Capră, peste obstacole și vei aduna frustrări, văzând că meritele tale nu sunt recunoscute, dar nu dispera și nu îți pierde răbdarea, va veni și vremea ta! Este indicat să nu renunți nicio clipă la diplomație, iar când vei avea de ales între a ține cu dinții de recunoașterea unei reușite și a împărți laurii cu echipa ar fi bine să optezi pentru cea de-a doua variantă.

Veniturile tale nu vor urca până la cer, deși ți-ai dori. Vei avea noroc la mai mulți bani doar dacă lucrezi în domeniile bancar, investiții, vânzări de bijuterii, transport, curierat sau service auto.

Caprele își caută, de obicei, parteneri bogați, fiindcă stabilitatea financiară este foarte importantă pentru ele. Cele care și-au găsit deja jumătatea trebuie să fie foarte atente la relația lor, să nu forțeze lucrurile și să încerce să mai și dăruiască, nu doar să aștepte să primească.

Încearcă să nu călătorești mult. Ești predispus la accidentări în timpul deplasărilor, fie ele în țară sau peste hotare.

 

Maimuță (cei născuți în anii 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016)

Maimuța nu va avea un an la fel de bun ca 2016, ci unul cu diverse probleme și obstacole, în care va trebui să muncească mult. Peste carieră pare a se așeza un nor negru: proiectele merg din rău în mai rău și există riscul ca majoritatea să eșueze. Este esențial să îți păstrezi speranța și să nu renunți, nici măcar atunci când situațiile par fără ieșire. A doua jumătate a anului va fi ceva mai bună decât prima.

Dacă nu ai job, în 2017 ai toate șansele să îți găsești unul care nu numai că se va dovedi un pas înainte în carieră, dar va fi și foarte bine plătit. S-ar putea să beneficiezi de mai multe surse de venit, fiindcă, pe lângă job, ți-ai putea deschide o mică afacere. Chiar și așa, nu este indicat să arunci cu bani în stânga și în dreapta. Așteaptă sfârșitul anului pentru investiții de genul renovarea casei sau o nouă mașină.

În dragoste, urmează un an al aventurilor. Maimuțele care sunt singure se vor putea bucura de câteva scurte focuri de paie, însă dacă vor o relație serioasă mai au de așteptat. Cele căsătorite și-ar putea vedea mariajul în pericol, din cauza tentației de a călca strâmb.

Sănătatea ți-ar putea da alte bătăi de cap. Dacă ești în vârstă, ar fi bine să mergi regulat la control, iar dacă ești tânăr ai grijă la alimentație și nu lăsa să treacă o săptămână fără să faci sport.

 

Cocoș (cei născuți în anii 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017)

Este anul tău și îți va merge excelent. Vei munci din greu în continuare, dar recompensa pentru tot efortul depus, în toate domeniile vieții, va fi peste așteptări.

Ai putea decide să faci schimbări în carieră sau te vei vedea nevoit să te supui unei schimbări impuse de șefi. Nu e un lucru rău, încearcă să alungi gândurile negative, pentru că pe termen lung îți va fi bine și vei avea de tras foloase de pe urma acestei modificări. Este esențial să folosești cu cap influența de care te bucuri și oportunitățile ivite.

Veniturile nici nu cresc, nici nu scad. Există însă posibilitatea să îți îmbunătățești nivelul de trai: pune pe listă toate cheltuielile, vezi care sunt inutile și redu-le sau elimină-le.

Domeniul dragostei îți rezervă un pic de dramă în 2017, în sensul că s-ar putea să te desparți de iubit(ă). Tinerii sunt mai predispuși acestei tendințe. Dacă vrei să îți păstrezi actualul partener, ar fi bine să ții cont și de dorințele sale.

Cu sănătatea stai bine, dar ai grijă când călătorești, fiindcă ești predispus la accidentări! 

Lasă un comentariu