Parcări imposibile

Distribuie pe:

Un prieten m-a rugat să-l transport cu mașina la Spitalul județean, dimineața, la prima oră, pentru a fi sigur de internare. La ora opt am ajuns în parcarea din fața spitalului, iar portarul nu mi-a permis să intru în curtea spitalului, chiar dacă aveam un bolnav care se deplasa cu foarte mare greutate, din cauza unei afecțiuni la picior. Cu părere de rău mi-am lăsat prietenul la poarta spitalului și am pornit să caut un loc de parcare. După câteva încercări nereușite pe stradă, m-am oprit în fața Liceului Sanitar, unde am fost atenționat că parcarea nu este permisă. Un cetățean m-a avertizat că vine Poliția Locală și risc să fiu amendat. Am plecat revoltat și mă întreb, oare unde s-au investit banii proveniți din amenzile rutiere, din taxele pentru parcare? Am mai adresat această întrebare consilierilor municipali, în urmă cu doi ani când mi s-a ridicat mașina de către angajații Salubriserv, și mi-au lovit caroseria în momentul când au ridicat-o, în plus am achitat o amendă acordată de Poliția Locală și o taxă pentru transportul mașinii la sediul societății, pe care am achitat-o, altfel nu mi s-a permis să plec cu mașina. Zelos din cale-afară, un polițist mi-a mai aplicat o amendă, pe care instanța a anulat-o.

Este adevărat că, în municipiul Târgu-Mureș parcarea autoturismelor a rămas o problemă nerezolvată. Lipsa parcărilor cu plată, sau fără plată provoacă stres în rândul cetățenilor, nemulțumiți de faptul că nu cunosc modul cum sunt folosite și de cine, sumele uriașe trase din amenzi și taxe de parcare? Am înțeles că un întreprinzător austriac

s-a oferit să construiască în Târgu-Mureș o parcare supraetajată, ofertă refuzată de autoritățile locale. O parcare supraetajată, cu plată, la Spitalul județean, se impune rezolvată și pentru prestigiul municipiului.

Lasă un comentariu