De astăzi, TRANSPORTUL COPIILOR PE BICICLETĂ, NUMAI ÎN SUPORT SPECIAL!

Distribuie pe:

Azi, 21 ianuarie 2017, intră în vigoare Hotărârea de Guvern nr. 965/2016, publicată în Monitorul Oficial nr. 1.35/2016, care aduce, printre altele, noi reguli pe care trebuie să le respecte bicicliștii aflați în trafic.

Cea mai importantă obligație se referă la adulții care transportă pe bicicletă copii mai mici de șapte ani. Acest lucru nu se mai poate face decât dacă biciclistul este adult, iar bicicleta este prevăzută din fabricație cu un suport special sau are în dotare un dispozitiv omologat pentru transportul celor mici.

Până acum, bicicliștii puteau transporta orice persoană, indiferent de vârstă, cu condiția ca vehiculul să aibă montat în față un suport special pentru transportul altor persoane.

O altă obligație pe care bicicliștii trebuie să o respecte începând de astăzi se referă la interdicția de a circula pe timp de noapte sau atunci când vizibilitatea e redusă în interiorul localităților în care nu funcționează iluminatul public sau în afara localităților fără vesta reflectorizantă. În vechea legislație nu există nicio referire la purtarea vestei reflectorizante atunci când nu funcționează iluminatul public.

Același act normativ le recomandă automobiliștilor ca la depășirea unei biciclete distanța laterală să fie de minimum 1,5 metri.

Lasă un comentariu