REDESCHIDEREA AEROPORTULUI „TRANSILVANIA" - PE LISTA DE PRIORITĂȚI A CONSILIULUI JUDEȚEAN

Distribuie pe:

Unul dintre obiectivele principale ale Consiliului Județean Mureș (CJ) în anul 2017 este redeschiderea Aeroportului Internațional „Transilvania" din Târgu-Mureș, sens în care au fost purtate deja discuții între conducerea CJ și reprezentanții companiei Wizz Air, în vederea reluării zborurilor operate de această companie.

Într-un comunicat dat publicității, CJ Mureș precizează că se depun eforturi susținute pentru ca Aeroportul „Transilvania" să devină din nou operațional și s-au făcut deja primii pași privind reconstrucția pistei. Potrivit calculelor preliminare, costul acestor lucrări se ridică la aproximativ 77 milioane de lei.

„În cursul săptămânii trecute, Consiliul Județean Mureș a discutat cu reprezentanții Wizz Air, companie aeriană cu care avem un parteneriat de mai mult de 10 ani și cu care am dori să continuăm buna cooperare de până acum. În cadrul întâlnirii, președintele Consiliului Județean, Peter Ferenc, l-a informat în detaliu pe reprezentantul Wizz Air despre situația economică și juridică actuală a Aeroportului „Transilvania" și a prezentat planul de renovare a pistei. În cadrul reuniunii, reprezentantul Wizz Air ne-a informat despre planurile companiei aeriene și a asigurat Consiliul Județean că, în cazul în care reconstruirea pistei va fi finalizată până la sfârșitul anului, Wizz Air reia zborurile de la Târgu-Mureș", se arată în documentul citat. Discuții privind efectuarea, după finalizarea lucrărilor de reabilitare, a unor zboruri spre și dinspre Târgu-Mureș, au fost demarate și cu alte companii aeriene.

Consiliul Județean precizează, de asemenea, că investiția va fi realizată din resurse proprii, prin contractarea unui împrumut, întrucât potrivit master planului de transport în vigoare, județul Mureș nu are dreptul de a atrage fonduri UE pentru dezvoltarea aeroportului decât după 2021. 

Lasă un comentariu