Fulguiri (2)

Distribuie pe:

•  În fiecare an, cam pe vremea asta, IARNA vrea să trântească Guvernul. Ce are cu el? Nimeni nu știe!

•  O „gaură neagră" s-a supărat foc pe o „gaură" din buget și asta pentru că, zice ea, poate face „gaura neagră" și mai gaură, dar și mai neagră! Gurile rele spun că „gaura neagră" e invidioasă pe „gaura" din buget fiindcă a fost înaintea ei. ...." Se ceartă-ntre ele biserici, făcându-și același reproș". (Adrian Păunescu)

•  Spune-mi la ce televiziune te uiți, ca să-ți spun cine ești. Până la urmă tu nu ești altceva decât prelunginea acesteia în teren. Iar dacă se întâmplă ca la serviciu să te cerți cu cineva, pe teme ce nu țin de serviciu, înseamnă că vă uitați la posturi diferite.

• Am un televizor pe care l-am pus în colț, cu fața la perete, în genunchi, pe coji de nucă. Mințise prea mult!

• Cine s-a ars cu Ciorbea, suflă și-n iaurt!

• Țerpărie, acesta-i cuvântul ce-mi vine în minte când văd sforăriile mai marilor unor servicii, direcții, comisii, „comiții" și comitete, din sferele înalte ale puterii noastre. Îi doare în bască de țară! Îi doare în cot de voturile noastre! Îi doare în freză de dureile românilor! Tind să dau tot mai mult dreptate celui care a zis că dacă voturile oamenilor ar însemna ceva, nu ne-ar mai da voie să votăm!

• Toată lumea vorbește de Ghiță. Ghiță în sus și Ghiță în jos. Anul trecut a fost o zi în care mie, Ghiță, mi-a fost chiar simpatic. Cred că și vouă.  De Sf. Ignat!

• Actul critic în literatură este unul și de moralitate. Degeaba ai știință, dacă nu ai și conștiință!

• E în gena noastră de a fi cârcotași și conflictuali. Din păcate!

• Am o întrebare. Când ai în fișa postului atributul de a cerceta pe cineva, deci prieten cu cel cercetat? Ce credibilitate mai poate avea cel care cercetează, când este văzut „la toartă", petrecând „în draci", inclusiv în vacanțe exotice, cu cel cercetat?

• A început războiul și pe facebook. Oamenii se grupează în P.S.D.-iști și antiP.S.D.-iști, în băsiști și antibăsiști, antisoroșiști, pro și anti Coldea, Kovesi, Ghiță, Antena 3 etc., apoi se caută cu insistență, chiar se vânează, aș spune, pentru... a se bloca unii pe alții. Au apărut deja anunțuri victorioase de câți a blocat fiecare. Câte victime a făcut. Se face curat în liste. E curățenia de iarnă. E curățenia post EMINESCIANĂ, când a existat, în numele poetului național, o oarecare concordie. Gata, a trecut. Din nou la luptă, pe frontul din fața monitoarelor, unde încrucișarea punctelor de vedere naște pasiuni și patimi, uneori atât de mari încât scoate din fiecare JUSTIȚIARUL, aflat până atunci în stare latentă. Se urmărește și se caută românii, peste tot pe mapamond: la vorbe, la gesturi, la emoticoane, la like-uri. Fiecare a instituit un „birou de cadre" personal unde judecă pe ceilalți, anatemizează și într-un final apoteotic, ca o eliberare,... se descarcă din „gestiune" de prietenii... „de o viață" de pe facebook! Nu curge sânge, nu moare nimeni, ci se consumă doar energii. Românul e inepuizabil în a împărți dreptate. Desigur, fiecare cu dreptatea sa. Suntem poporul cu cel mai mare număr de oameni care au dreptate, pe kilometru pătrat. Normal că din lume.

Lasă un comentariu