Programul „Start Up Nation'', aprobat

Distribuie pe:

Bugetul alocat pentru ,,Start Up Nation" este de 500 de milioane de lei, iar programul ar urma să pornească începând cu luna mai.

Dosarul cu planul de afaceri trebuie depus - alături de o cerere de finanțare - pe siteul Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Condițiile în care tinerii pot obține până la 44.000 euro nerambursabili pentru o afacere.

Programul ,,Start Up Nation" se adresează în special debutanților în afaceri, care nu au fonduri suficiente.

Prima condiție pentru a beneficia de banii de la stat este să înființeze o firmă după intrarea în vigoare a ordonanței. Cei care pot participa la program trebuie să: fie Întreprinderi mici și mijlocii, să aibă capital social integral privat, să aibă sediu social sau punct de lucru și să își desfășoare activitatea pe teritoriul României, deasemenea codul CAEN pentru care solicită bani să fie eligibil în cadrul schemei de ajutor minimis.

O altă condiție pe care statul o impune patronului este să angajeze cu un contract de muncă pe durată nedeterminată și cu normă întreagă minimum două persoane pentru o perioadă de cel puțin trei ani.

Dacă până acum, cei care primeau ajutor din partea statului erau nevoiți să suporte o parte sau chiar toate cheltuielile, pentru ca mai apoi statul să li le deconteze, cea mai importantă modificare față de proiectele cu finanțare de la stat din anii precedenți este că nu trebuie să mai vină cu bani de acasă.

Prin ,,Start Up Nation" se vor acorda până la 200.000 de lei pentru un singur beneficiar - și pentru cel mult 10.000 de microintreprinderi.

Lasă un comentariu