HELLO, MR. PRESIDENT!!!

Distribuie pe:

„Cine învinge fără primejdie triumfă fără glorie"

(Don Rodrigo, în „Cidul" de Pierre Corneille)

Conform definițiilor medicale, „amnezia este pierderea totală sau parțială a capacității de memorare a informației și de reamintire a informației înmagazinate".

La câteva ore doar după ce premierul Justin Trudeau deschidea, cu larg entuziasm, granițele canadiene migranților refuzați de președintele american Donald Trump, duminică seară, doi bărbați înarmați au intrat într-un centru cultural islamic din Québec, unde au deschis focul și au ucis șase credincioși dintre cei circa 50 de musulmani adunați pentru rugăciune. Grupările naționaliste din Québec - „vinovatul de serviciu" - s-au delimitat imediat de cei doi atacatori, arestați de poliție la scurt timp după atac, precizând: „Violența nu este soluția noastră!". FQS, un grup care se prezintă drept „naționalist", dar nu de extremă-dreaptă, pe afișele căruia scrie, cu litere de-o șchioapă: „În fața islamizării, opriți complet imigrația!" și „Atalante Québec", o altă mișcare ce promovează „renașterea identitară la Québec", au reluat același comunicat, considerând că „numai persoane profund tulburate" ar putea comite un asemenea atac. Grupul La Meute „condamnă orice acte de violență împotriva oricui", subliniind: „Québecul este o societate non-violentă". Acest grup, care susține că are aproape 3.000 de membri, afirmă că protejează valorile și fundamentele națiunii, „pentru ca viitorul copiilor noștri să nu ajungă în mâinile islamului radical pro-Sharia".

Criticat cu regularitate de aceste grupări naționaliste, premierul Justin Trudeau a reamintit, duminică seară, că „toleranța religioasă este o valoare (...) dragă" canadienilor și că „Musulmanii canadieni constituie un element important al țesutului nostru național". Așa o fi! Numai că…, una-i una și alta-i alta! Grăbit să condamne „un atentat terorist îndreptat împotriva musulmanilor care se aflau în acest loc de cult și de refugiu", premierul nu a precizat de cine se refugiau acolo bieții oameni. În final s-a dovedit că - după cum punctează, judicios, jurnalistul Bogdan Calehari - „«extrema dreaptă», care a strigat «Allah Akbar!» în timpul atacului, a fost formată din 2 «refugiați» sirieni ajunși săptămâna trecută în Canada! Cei 2 teroriști, care au fost arestați, sunt Hassan Matti și Bashir Al-Taweed." Iaca poznă! Sinistră!

Vineri, 27 ianuarie, președintele american Donald Trump tocmai semnase, la Pentagon, ordinele executive care vizează interzicerea intrării pe teritoriul SUA a musulmanilor - cum le-a promis americanilor în campanie, când spunea că vrea să transforme politica azilului, în bună parte, într-o strategie de luptă împotriva terorismului. Decretele semnate pe 27 prevăd suspendarea primirii refugiaților timp de 120 de zile, pentru a putea fi examinate mecanismele de acceptare și pentru ca autoritățile să se asigure că extremiștii islamiști nu pun piciorul pe teritoriul american. De asemenea, se blochează pe termen nedefinit intrarea refugiaților sirieni și se suspendă, pentru 90 de zile, acordarea de vize pentru cetățenii din șapte state majoritar musulmane, care sunt suspectate de legături cu terorismul (Libia, Sudan, Somalia, Siria, Irak, Yemen și Iran).

Alăturându-se vocalilor europeni Angela Merkel, Theresa May și Francois Hollande, Justin Trudeau a condamnat vehement hotărârea, sfidându-l pe președintele american și invitând refugiații în Canada. La el acasă, adică! În timp ce Angela Merkel și Francois Hollande au susținut, în repetate rânduri, împotriva tuturor evidențelor, că terorismul nu are nicio legătură cu imigrația, Donald Trump a spus: «Nu îi vrem aici. Trebuie să fim siguri că nu lăsăm să intre în țara noastră aceleași amenințări împotriva cărora soldații noștri luptă în străinătate. Nu vom uita niciodata lecția lui 11 septembrie 2001».

E cazul să privim cu mare seriozitate spre Washington, fiindcă Donald Trump nu se joacă, chiar s-a apucat de treabă!

Miercurea trecută, în 25 ianuarie, a semnat ordinul executiv pentru construirea, în timp de „câteva luni", a zidului la frontiera cu Mexicul - un alt proiect promis în campania electorală. În plus, a ordonat crearea unor alte centre de detenție pentru imigranții clandestini, creșterea numărului agenților la frontiere și tăierea fondurilor federale pentru orașe ca Chicago, New York și Los Angeles, care îi protejează de la expulzare pe imigranții ilegali.

Trump se dovedește un președinte din ce în ce mai interesant, motivat, cu nerv, demonstrând că e hotărât să-și îndeplinească promisiunile din campanie, că are cuvânt și onoare, desigur ridicându-și în cap o lume aflată în cădere liberă pe mai toate meridianele, din varii motive. Între „bufonul" ironizat de unii-alții în campanie și președintele care, imediat ce s-a așezat pe scaunul de la Casa Albă, a schimbat ritmul, e diferență ca de la cer la pământ.

La 20 ianuarie, în chiar ziua învestirii sale, președintele SUA a semnat un ordin pentru începerea demantelării reformei din domeniul sănătății făcută de predecesorul său. După doar trei zile, la 23 ianuarie, a decis retragerea SUA din Parteneriatul Trans-Pacific (TPP, principalul pilon economic al politicii de reorientare a Administrației Obama, pe care, în timpul campaniei electorale, l-a numit «un dezastru potențial pentru SUA». Tot în aceeași zi, noul președinte american a semnat ordinul prin care restabilește interdicția privind acordarea de fonduri federale pentru ONG-urile internaționale care practică avorturile sau dau sfaturi pe acest subiect. Și tot la 23 ianuarie, a semnat un alt ordin, la fel de important, pentru blocarea unor noi numiri în guvernul federal, cu excepția Forțelor Armate. 

La 24 ianuarie, Donald Trump a dat undă liberă pentru construirea a două oleoducte, proiecte controversate, pe care Obama le înghețase din pricina impactului asupra mediului. (Aici, și eu am rezerve, situându-mă pe poziția nativilor americani, dar nu mă bagă nimeni în seamă!)

Miercuri, 25 ianuarie, a semnat ordinul executiv pentru construirea, în timp de «câteva luni» a zidului la frontiera cu Mexicul.

E doar începutul. Trump își apără țara. În mod cert, unele decizii ale sale sunt radicale, dureroase, chirurgicale, taie în carne vie. Există, vor exista victime colaterale. Nu toți refugiații sunt teroriști și nu toți teroriștii sunt… refugiați!!!

Pentru a înțelege mai bine, să privim în jurul nostru cu atenție sporită!

Cu adevărat grav și, se pare, ireversibil, scopul declarat al exodului dirijat este islamizarea Europei. Chiar fără tancuri și soldați, numai prin valul uriaș de imigranți, încet, dar sigur, bătrânul continent este ocupat de musulmani.

Există, deja, teritorii scoase de sub autoritatea statului: în Franța, Anglia, Suedia…. „Islamiștii intensifică crearea zonelor interzise ne-musulmanilor în orașele Europei. Cea mai mare parte a acestor «zone interzise» funcționează ca niște microstate guvernate de Sharia. Autoritățile țărilor-gazdă au pierdut controlul acestor cartiere, unde, în majoritatea cazurilor, serviciile publice - adică poliția, pompierii și serviciul de ambulanță - nu mai au acces.

În Marea Britanie, gruparea musulmană «Musulmanii contra cruciadelor» a lansat o campanie pentru transformarea a 12 orașe engleze - incluzând și ceea ce ei numesc Londonistan - în state islamice independente.  Aceste așa-zise emirate islamice funcționează ca niște enclave autonome, supuse Sharia și în afara legilor britanice. În Franța, 751 de sectoare mari din cartiere musulmane sunt considerate ca «Zone Interzise» - «Zones urbaines sensibles» (ZUS), în care statul francez nu-și mai exercită controlul! La Paris și în orașe cu populație musulmană numeroasă - Lyon, Marseille, Toulouse - mii de musulmani închid străzile în zilele de vineri (oprind astfel activitățile comerciale și traficul pietonal și auto) pentru a-și ține rugăciunea, unele moschei folosindu-și stațiile de amplificare pentru a difuza ritualul. În Germania, Bernhardt Witthaut, comisar de poliție, a declarat, la 1 august, ziarului «Der Westen», că imigranții musulmani sunt în curs să impună zone interzise în numeroase orașe, cu o viteză alarmantă.  În Italia, musulmanii au preluat controlul Pieței Veneția din Roma, pentru rugăciunile de stradă. La Bologna, au amenințat în repetate rânduri că vor dinamita Catedrala San Pietronio, în interiorul acesteia aflându-se o frescă medievală, inspirată din Infernul lui Dante, înfățișându-l pe Mahomed torturat de diavoli.

În Suedia, care are cea mai generoasă lege a imigrării din Europa, largi teritorii în sudul orașului Malmö, populat în proporție de peste 25% imigranți, sunt zone interzise ne-musulmanilor. „Pompierii și ambulanțele refuză să intre în cartiere ca Rosengard fără o escortă puternică a poliției. Când au încercat să stingă un incendiu declanșat la moscheea principală din Malmö, au fost atacați cu pietre. Nici în cartierul Backa, din Göteborg, poliția nu reușește să stopeze atacurile împotriva ambulanțelor și a pompierilor. Toate acestea se întâmplă în situația în care - nota bene! -, potrivit imamului Adly Abu Hajar din Malmö: «Suedia este cel mai bun stat islamic din lume»."

Nu mai încape nicio îndoială că asistăm la eșecul statului european modern. O prăbușire spectaculoasă, dureroasă, care antrenează în cădere mai mult sau mai puțin liberă, ca într-un sinistru joc de domino, rând pe rând, piesele unei civilizații lipsite de credință și noroc.

„Ordinea mondială s-a terminat", afirma, anul trecut, președintele Chinei, Xi Jinping, în timpul discursului prilejuit de cea de-a 95-a aniversare a Partidului Comunist Chinez. Într-o primă fază, nicio publicație de peste ocean nu a acordat atenție informației, care, de fapt, conține esența realității contemporane, Xi Jinping demonstrând explicit sfârșitul Ordinii mondiale prin prăbușirea economiei Statelor Unite în paralel cu dezintegrarea Uniunii Europene.

„Învestirea lui Donald Trump la Casa Albă, pe 20 ianuarie, a fost denumită de atunci «Începutul unei noi ere». O eră care, se conturează altfel, după doar șapte zile, după modul președintelui republican de a adopta cu totul alte strategii decât predecesorii săi. În șapte zile Donald Trump a revoluționat totul. Și, după cum relata o parte a presei americane, «niciun președinte din istoria modernă a Statelor Unite nu și-a început mandatul cu o astfel de cantitate de inițiative pe teme atât de diferite, într-un timp atât de scurt»."

Decizia președintelui american a atras o avalanșă de reacții critice în întreaga lume, de la lideri politici din Europa și Orientul Mijlociu, până la organizații care luptă pentru drepturile omului. Dar și din proximitatea Casei Albe. Senatorii republicani John McCain și Lindsey Graham au criticat dur ordonanța prin care Donald Trump impune interdicții temporare de călătorie cetățenilor din șapte state din Orientul Mijlociu și Africa. „Decizia riscă să devină o rană autoprovocată în eforturile de combatere a terorismului", au argumentat cei doi senatori republicani.

Replica președintelui Donald Trump nu s-a lăsat așteptată: „Comunicatul comun al celor doi foști candidați la președinție John McCain și Lindsey Graham este greșit - este trist cât de slabi sunt în privința combaterii imigrației. Cei doi senatori ar trebui să își concentreze energiile pe combaterea rețelei ISIS, a imigrației ilegale și pe consolidarea securității frontierelor, în loc să caute mereu să declanșeze Al Treilea Război Mondial".

Deci, cum era cu amnezia? Amnezia reprezintă imposibilitatea unui om de a reține evenimentele recente și de a le stoca. „Acest proces se realizează la nivelul creierului în structurile specializate în legătură cu memoria, ne lămurește medicul neurolog Constantin Popa. Amnezia poate surveni și în cursul bolilor psihiatrice, ca urmare a unei crize de epilepsie sau a unui șoc. Numărul tulburărilor de memorie este legat de consumul de medicamente, în particular de tranchilizante. Utilizate pe termen lung, ele induc adesea o amnezie anterogradă, care se manifestă prin imposibilitatea de a fixa amintirile noi." Of! Nu-i nimic, există lecitină. Și apoi, „Cine învinge fără primejdie triumfă fără glorie" spune Cidul lui Pierre Corneille.

Hello, Mr. President!

 

Lasă un comentariu