Concursul Național de Creație Literară „Ion Creangă" Ediția a XII-a, 2017

Distribuie pe:

Concurs înscris în Calendarul Concursurilor Naționale Școlare MENCȘ

Concursul Național de Creație Literară Ion Creangă, organizat de Școala Gimnazială „Ion Creangă" Brăila, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila, Biblioteca Județeană „Panait Istrati" Brăila și Muzeul Brăilei, Direcția Județeană pentru Cultură Mureș, se află la ediția a XII-a, reușind să descopere talente literare incontestabile de-a lungul celor 11 ediții. La ediția a XI-a la concurs au participat aproximativ 1.700 de lucrări din aproape toate județele țării, sectoarele Capitalei și din Republica Moldova. Invitatul de onoare al ediției a XI-a va fi scriitorul și publicistul Nicolae Băciuț din Târgu-Mureș, membru al Uniunii Scriitorilor din România, în calitate de președinte al juriului.

REGULAMENT

• Pot participa elevi din clasele II-XII din țară și din străinătate la oricare dintre secțiuni;

• Concursul se va finaliza la finalul lunii martie, 2017;

• Lucrările se vor expedia electronic până la data de 15.III.2017.

SECȚIUNILE CONCURSULUI: A. SECȚIUNEA DE CREAȚIE LITERARĂ (se adresează elevilor din clasele II- VIII) B. SECȚIUNEA INTERPRETARE CRITICĂ A UNUI TEXT POETIC CONTEMPORAN (se adresează elevilor din clasele VIII-XII).

La această secțiune, elevii vor interpreta critic, într-un eseu (fără restricții legate de nr. de pagini), unul dintre textele poetului contemporan Nicolae Băciuț, scriitor optzecist, membru USR, președintele concursului Ion Creangă din anul 2009. Textul poetic va fi selectat din volumul de versuri Radical din doi, apărut în 2017 la Editura Vatra Veche (volumul va fi anexat la regulament!). Lucrările semnate în colțul din dreapta sus cu toate datele de identificare (numele și prenumele elevului, clasa, școala, localitatea, județul, numele profesorului îndrumător, o adresă de e-mail a profesorului, un număr de telefon), la care se va adăuga și poza inserată direct(nu separat) în lucrare, se vor trimite electronic pe adresa de e-mail poeziile-lui-baciut@yahoo.com, până la data de 15.III 2017. Lucrările participanților vor fi publicate într-o antologie.

Detali, informații suplimentare pe adresa cadrelor didactice: didactic.ro, dar și prin solicitări la adresele olaru-angi2006@yahoo.com / ioncreanga1889@yahoo.com / poeziile-lui-baciut@yahoo.com; site concurs « Ion Creangă»: http://creanga.webs.com; site școală: http://scoalaioncreanga.scoli.edu.ro.

 

Lasă un comentariu