Fructele uscate vă pot scăpa de depresie

Distribuie pe:

Alimentația este foarte importantă pentru sănătatea sistemului nervos. Recomandabil este să nu vă lipsească de pe masă uleiurile presate la rece din floarea-soarelui, măsline sau susan, cerealele, nucile, migdalele, alunele.

Fructele uscate sunt, de asemenea, un remediu ideal împotriva neplăcerilor provocate de schimbarea de anotimp. Se folosesc două curmale, două migdale crude, o smochină și cinci stafide negre.

Fructele se lasă în apă peste noapte și se consumă la micul dejun împreună cu lichidul dulce-aromat pe care îl lasă. Aceste fructe sunt alese special pentru calitățile lor de vindecare și hrănire a sistemului nervos și endocrin.

Pentru revigorarea creierului, în medicina tradițională indiană se folosește un produs 100% natural, cu efecte imediate. „Ciocolata tonică" își datorează eficacitatea proprietății mierii de albine de a se combina cu substanțele active din plante și de a le potența astfel efectele medicinale.

Mierea transportă mai rapid aceste substanțe active în țesuturi și penetrează mai bine decât orice alt aliment bariera de protecție a sistemului nervos.

Ingrediente

- 30 g semințe de susan măcinate, 3 linguri de cacao, 5 g lemn dulce (rădăcină), 5 g fenicul (semințe), 5 g angelică (rădăcină), 5 g busuioc, 5 g mentă, o linguriță de bitter suedez, două linguri de unt sau de unt clarifiat (unt fiert timp de 20 de minute la foc mic), 200 g miere.

Mod de preparare

Plantele medicinale se macină fin, se amestecă bine împreună cu mierea și untul clarifiat, până se formează o pastă. Aceasta se întinde într-o tavă și se lasă două-trei zile, până când se întărește suficient de mult cât să poată fi tăiată în pătrățele de 2 cm.

Puteți înlocui semințele de susan cu nucă măcinată, migdale sau alune. Se consumă 1-5 pătrățele pe zi, la o oră după masă.

Efectul asupra sistemului nervos este dat de plantele amestecate cu mierea de albine. „Ciocolata tonică" stimulează capacitatea de învățare și memorare și reprezintă un excelent tonic cerebral. Este recomandată în special elevilor și studenților, pentru că mărește rezistența la stres.

Cura cu drojdie de bere

Dacă vă simțiți lipsiți de energie, puteți recurge la o cură cu drojdie de bere. Aceasta durează două săptămâni.

Drojdia conține vitamine din grupa B, care sunt necesare pentru buna funcționare a sistemului nervos. Se amestecă două ligurițe de drojdie cu o linguriță de miere și se ia pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de masa principală.

Lasă un comentariu