Românilor nu le este frică!

Distribuie pe:

Ultrașii, acei derbedei, huligani trimiși să atace jandarmii, cu scopul să bage frica și să spargă protestele celor ieșiți în Piața Victoriei să-și manifeste, pașnic, nemulțumirea față de gafa Guvernului privind Ordonanța de Urgență pentru modificarea Codurilor Penale și grațierea, „cu dedicație", a unor persoane care au încălcat legea, s-au înșelat amarnic. Joi-seara bucureștenii au ieșit, din nou, peste 100.000, în Piața Victoriei, scandând: „Abrogați, apoi plecați!", „Nimeni nu-i mai presus de lege!", cerând demisia ministrului Justiției, Florin Iordache, cel care, arogant, clamează: „Nu demisionez!". În totala sfidare a unei realități, Liviu Dragnea, care, de fapt, conduce Guvernul, deși, în aceste zile, vârful PSD este tot mai izolat, sfidează și el, declarând: „Noi nu negociem cu strada!". Dă cu parul în baltă și premierul Sorin Grindeanu: „Nu renunțăm la ordonanțe!". Dar nici țara nu renunță la proteste!

Oamenilor nu le este frică, deși, și joi-seara, ultrașii au încercat, din nou, să pătrundă printre protestatari, cu obiecte pirotehnice pregătite, confiscate de Jandarmi.

Primarul Iașului, unde au protestat 15.000 de oameni, cere demisia ministrului Justiției, Florin Iordache, pentru comportamentul lui lamentabil. În stradă au ieșit și protestatarii din Cluj-Napoca (40.000), Timișoara (20.000), Sibiu, Alexandria, Deva, Satu Mare, Sighișoara, Suceava, Mediaș, Ploiești, Târgu Jiu, Bistrița, Tulcea, Alba Iulia etc.

Oare ce stat de drept este azi România, în care, de 27 de ani, înflorește jaful generalizat, corupția, încălcarea legii, devenite tăvălug pe la noi? Oamenii vor să nu-și piardă demnitatea! Unde-i acea dorită, promisă țară prosperă, România? Oamenii din stradă vor apărarea statului de drept, dezbateri parlamentare pe Codul Penal. Ei nu doresc acest păgubos conflict instituțional în care se află România sub „Lex Dragnea"! Nimeni nu-i mai presus de lege! De ce vrea Guvernul, prin stupide ordonanțe, în interes de partid, personal, de gașcă, să arunce țara în haos?

De ce un guvern abia învestit urmărește confiscarea instituțiilor statului? Asta nu înseamnă dictatură? De ce sunt puși jurnaliștii, care și-au făcut numai datoria, conform articolelor 30 și 31 din Constituție, pe lista neagră?

Să fie clar, protestatarii nu contestă o victorie a PSD în alegerile parlamentare, ci prostia, care pune țara pe foc, într-un moment în care leul se prăbușește, Liviu Dragnea atacă SRI, reacțiile presei germane și franceze, referitoare la ce se petrece în România, au fost prompte. Penibili în explicații și mai penibile, guvernanții invocă faptul că ei (PSD-ALDE) au fost votați de peste șapte milioane de români din cei 18.371.649 cu drept de vot. Să fim serioși! Au luat guvernarea, e clar, conform alegerilor, dar să conducă pentru români, pentru țară, nu doar în folos propriu!

Din păcate, după 27 de ani, România, astfel continuând, se întoarce, încetul cu încetul, de unde a plecat în decembrie 1989! Păcat!

Lasă un comentariu