POSTUL ÎNCETINEŞTE PROCESUL DE ÎMBĂTRÂNIRE

Distribuie pe:

Oamenii americani de ştiinţă de la Institutul pentru Longevitate, din cadrul Universităţii California de Sud, citaţi de descopera.ro, susţin că o dietă temporară, care imită postul, determină modificări celulare favorabile sănătăţii şi încetineşte procesul de îmbătrânire, întârziind, totodată, apariţia afecţiunilor asociate cu înaintarea în vârstă.

„Această dietă, numită ProLon, este săracă în calorii, zaharuri şi proteine, dar bogată în grăsimi vegetale sănătoase. Ea constă în supe de legume, batoane energizante, ceai şi suplimente de vitamine, dozate în funcţie de masa corporală. Recomandăm consumul a 770 - 1.100 de calorii pe zi, spre deosebire de consumul obişnuit de 2.500 de calorii pentru un bărbat şi 2.000 de calorii pentru o femeie.

Rezultatele studiului clinic efectuat pe o sută de participanţi demonstrează că o reducere semnificativă a consumului de calorii extinde în mod semnificativ durata de viaţă, prin încetinirea procesului de îmbătrânire şi întârzierea apariţiei bolilor asociate înaintării în vârstă, această formulă nutritivă reducând şi incidenţa cancerului şi a bolilor inflamatorii. În plus, regimul ProLon reduce factorii de risc asociaţi cu înaintea în vârstă, precum apariţia diabetului şi a bolilor cardiovasculare.

Efectele benefice par să fie rezultatul unei creşteri a numărului de celule stem şi a sporirii procesului de regenerare. Studiile preclinice au demonstrat că dieta ProLon furnizează organismului substanţele nutritive macro şi micro necesare, menţinând, în acelaşi timp, o stare de post ce activează refacerea celulelor în cadrul a numeroase organe şi sisteme. Această formulă nutritivă este un prim succes în domeniul nutri-tehnologiei.

În cazul participanţilor la studiu supuşi acestui regim, am constatat o pierdere din greutate de 2,2 kg, în medie şi o reducere a mărimii taliei cu trei centimetri, iar cantitatea de grăsime a fost diminuată, la fel ca şi tensiunea arterială, nivelul de colesterol rău şi proteina C reactivă, un marker al existenţei inflamaţiei în corp.

Scăderea acestor indicatori a fost şi mai pronunţată în rândul participanţilor care prezentau cel mai mare risc de a dezvolta boli metabolice. Subiecţii care au urmat această dietă au avut, de asemenea, după trei cicluri lunare (câte o săptămână pe lună) niveluri mai scăzute ale hormonului IGF-1, fapt ce indică un risc mai mic de cancer şi diabet.

Nu au fost observate reacţii adverse deosebite", explică experţii americani. 

Lasă un comentariu