I.S.U. MUREȘ - MEREU LA DATORIE

Distribuie pe:

Dintre numeroasele intervenții ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea" al județului Mureș, cpt. Virag Cristian Petrică, din cadrul I.S.U. Mureș - Compartimentul Informare și relații publice, ne-a relatat:

„În data de 19.03.2017, ora 20.37, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Horea» al județului Mureș a fost solicitat, prin intermediul numărului de urgență 112, să intervină în localitatea Sovata pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală de producție și depozitare.

La locul solicitării au fost direcționate o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Punctului de Lucru Sovata, o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Detașamentului de Pompieri Târgu-Mureș, o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Detașamentului de Pompieri Reghin, o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Gărzii de Intervenție Miercurea Nirajului, două autospeciale cu apă și spumă aparținând S.V.S.U Sovata, o autospecială aparținând S.V.S.U Eremitu, o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând S.V.S.U Sângeorgiu de Pădure, o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând S.V.S.U. Ghindari, iar în sprijin a fost trimisă și grupa operativă a inspectoratului.

După executarea recunoașterii s-a constatat că incendiul a cuprins în întregime hala cu o suprafață de aproximativ 800 mp.

S-a intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului concomitent cu protejarea vecinătăților, având în vedere condițiile meteo cu vânt puternic. După aproximativ șapte ore incendiul a fost stins în totalitate.

În urma incendiului a ars hala în totalitate, în care se aflau aproximativ șase tone de materiale reciclabile și o presă de balotat. Au fost salvate o instalație de debitat bușteni și aproximativ 4 mc de cherestea aflată în apropierea halei incendiate.

La intervenție au participat 3 ofițeri, 18 subofițeri și 25 de voluntari din cadrul serviciilor voluntare. Sursa probabilă a producerii incendiului a fost un scurtcircuit electric, iar dezvoltarea a fost una rapidă datorită vântului puternic."

Lasă un comentariu