Apoldul are viceprimar!

Distribuie pe:

După nenumărate iniţiative şi demersuri sortite eşecului, în sfârşit, la Apold, a fost ales în postul de viceprimar domnul Olimpiu Munteanu, din partea PSD, formaţiune politică de care face parte şi Ioan Toth - primarul Apoldului.

De nenumărate ori, primarul Ioan Toth, şi-a manifestat dorinţa de a avea aproape de el un viceprimar destoinic, care să-l derobeze de unele sarcini curente şi, iată că, acum, când s-a adoptat bugetul, lucrurile se vor reaşeza pe făgaşul normal.

Aşa cum spune primarul, anul acesta se porneşte cu un excedent circa 10 miliarde, bani de care vor beneficia investiţiile prioritare rămase în faza de lucru de anul trecut. Se are în vedere forarea câtorva puţuri de apă, de asemenea se va face o deznisipare la puţurile vechi, sunt necesare unele reparaţii curente la bazinul de captare a apei potabile, în efortul ca ea să fie asigurată în cele patru sate, problema va fi, însă, restricţionarea acesteia în sezonul de vară. Potrivit primarului Ioan Toth, apa corespunde standardelor de folosire, doar că ţevile şi conductele de aducţiune îngropate în pământ sunt vechi, pline de depuneri şi, din lipsă de bani, nu pot fi înlocuite. Ramificaţiile, lungimea conductelor pe raza celor patru sate, se întinde la peste 50 de km. De asemenea, s-au depus proiecte pe măsurile PNDL, pentru canalizare, sunt incluse proiecte de asfaltare drum comunal, asfaltare de străzi, dorindu-se în cuprinderea bugetului, construirea unui teren de sport în satul Şaeş, precum şi a unui pod peste valea Şaeşului, dar şi reabilitarea Căminului cultural din Şaeş, cumpărat de la saşi. Căminul cultural din Apold, potrivit primarului Ioan Toth, nu are documente de atestare, nu este nici al saşilor, nici al statului român. S-au întreprins demersurile necesare pentru ca această clădire, destul de afectată de intemperii, să intre sub tutela Primăriei. De asemenea, în satul Şaeş nu există grădiniţă, aceasta funcţionând în incinta Căminului cultural, un loc impropriu, din cauza stării precare a întregului edificiu. Construirea unei grădiniţe este susţinută de Inspectoratul Şcolar Judeţean, obiectivul fiind considerat unul prioritar. În fine - mai spune primarul - sunt în lucru proiecte demarate prin Banca Mondială.

Olimpiu Munteanu, în calitatea sa de viceprimar recent ales, îi stă alături edilului, în continuarea şi finalizarea proiectelor asumate. Până la Paşti, şi-a propus înfăptuirea igienizării întregii comune. Pe de altă parte - explică primarul Ioan Toth - proiectele de finanţare pentru canalizare şi asfaltare drum comunal au fost direcţionate spre PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală) cu accesare de fonduri guvernamentale. În ce priveşte transportul în comun, traseul este pus în licitaţie, numai că nu se prezintă nimeni, din motive de profitabilitate. De asemenea, se lucrează la PUG (planul urbanistic zonal), se tinde scoaterea din circuitul agricol, în intravilan, pe cele patru sate, a circa 60 hectare teren.

Într-un cuvânt, la Primăria Apold, lucrurile s-au limpezit, putere de muncă, voinţă există, rămâne ca faptele să confirme ceea ce şi-au propus aleşii.

 

Foto: VASILE LUCA

Pe drumul Şaeş - Apold: Unde sunt livezile de altădată?

Lasă un comentariu