În Biserica ,,Sfântul Ierarh Nicolae" din Luduş, ICOANA MAICII DOMNULUI ,,VINDECĂTOARE DE CANCER" - PANTANASSA

Distribuie pe:

O emoţionantă cermonie de primire a Icoanei Maicii Domnului - Pantanassa, icoană făcătoare de minuni a avut loc în Biserica ,,Sfântul Ierarh Nicolae", de Florii.

La eveniment a fost prezent şi părintele protopop de Luduş Viorel Lucian Voşloban, care a slujit împreună cu alţi şase preoţi: părintele Nectarie de la Mănăstirea Recea, părintele Marian Bogdan de la Biserica ,,Ioan Gură de Aur" din Cluj-Napoca, părintele Cercel Vasile de la Gheja, părintele Mărginean Ramiro de la Sânger, părintele Cercel Mihai (cel care a mijlocit şi pregătit evenimentul) şi părintele Viorel Ormenişan, coslujitor în biserica ,,Sfântul Ierarh Nicolae."

În prezenţa a numeroşi enoriaşi Icoana, copie a celei originale de la Mănăstirea Votopedi din Muntele Athos, a fost dăruită de o familie din Târgu-Mureş (care a dorit să-şi păstreze aninimatul), în semn de recunoştinţă pentru ajutorul pe care Maică Domnului i l-a acordat într-o situaţie de mare cumpănă.

Icoana a fost adusă în mod solemn şi purtată împrejurul bisericii, după care a fost aşezată la loc de cinste în interiorul bisericii, într-o Axioniţa frumos sculptată şi donată de o enoriaşă, Gherasim Valonia, în vârstă de 89 de ani.

În România se află încă trei icoane Pantanassa vindecătoare de cancer: la Biserica Rusă din Bucureşti, Mănăstirea Oaşa şi Mănăstirea Râmeţ din judeţul Alba.

După cum mărturisea, cu emoţie, părintele Nectarie, care a participat la primirea icoanei şi la Oaşa, în anul 2002, prezenţa ei va însufleţi credinţa şi îi va îndemna pe credincioşi să vină la icoană, să ceară ulei de la candela Maicii Domnului, aghiazmă şi să citească în faţa icoanei Acatistul sau Paraclisul Maicii Domnului.

Ceremonia, ce s-a desfăşurat pe parcursul a două ore, în care s-a săvârşit Acatistul Maicii Domnului Pantanassa, a impresionat enoriaşii atât prin prestaţia preoţilor, cât şi a corului bisericii, condus de tânărul Mihai Poşteanu.

Minunile trăite recent de cei care s-au rugat, cu credinţă şi speranţă, Maicii Domnului Pantanassa pentru vindecare sunt menţionate într-o broşură cu titlul „Icoană Pantanassa - Minuni, Acatistul, Paraclisul".

La finalul ceremoniei, fiecare participant s-a închinat la icoană şi a primit, prin grija părintelui Cercel Mihai, o cărticică cu Acatistul Maicii Domnului Vindecătoarea de cancer „Pantanassa" şi câte o felie de cozonac. Toţi s-au arătat bucuroşi de preţiosul odor care va împodobi biserica şi impresionaţi de ceremonialul de primire.

Fie ca Maica Domnului Pantanassa să ajute la cât mai mulţi, să ne întărească în credinţă şi fapte bune şi să ne binecuvânteze! Uşa bisericii va fi deschisă pentru toţi cei ce doresc să se închine la icoana făcătoare de minuni.

Lasă un comentariu