MANIFESTARE OMAGIALĂ LA TÂRGU-MUREŞ - „ZIUA VETERANILOR DE RĂZBOI"

Distribuie pe:

Cu prilejul aniversării „Zilei Veteranilor de Război", Garnizoana Târgu-Mureş cu sprijinul Instituţiei Prefectului - Judeţul Mureş, a organizat vineri, 28 aprilie 2017, începând cu ora 12.00, în Parcul Eroilor Români din municipiul Târgu-Mureş, o ceremonie militară şi religioasă, cu depuneri de coroane şi jerbe de flori.

Activitatea a fost dedicată celor 182 de veterani de război care mai trăiesc în acest moment în judeţul Mureş şi a căror medie de vârstă este de 94 de ani şi jumătate.

Maior Colceriu Sergiu-Petru, comandantul Comenduirii garnizoanei Târgu-Mureş, în cuvântul de deschidere a ceremoniei a adresat , în numele organizatorilor un „bun venit", mulţumind, totodată, tuturor celor prezenţi la ceremonia militară şi religioasă, prilejuită de aniversarea „Zilei Veteranilor de Război.

După întâmpinarea oficialităţilor, prefectul judeţului Mureş, dr. Lucian Goga, a trecut în revistă garda de onoare.

A urmat, intonarea Imnului Naţional al României, apoi, oficierea serviciului religios.

În continuare, domnul dr. Lucian Goga, prefect al judeţului Mureş a prezentat mesajul ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, transmis cu ocazia „Zilei Veteranilor de Război". În mesajul emoţionant se arată, printre altele: „Avem obligaţia morală să vă fim recunoscători tot timpul, să vă oferim zilnic dovezi de dragoste, să vă mulţumim în fiecare ceas pentru faptul că existaţi. Dumneavoastră sunteţi chipul viu al istoriei ţării. Şi chiar al istoriei lumii. Iar în faţa istoriei nu poţi veni decât cu emoţie şi recunoştinţă". Prefectul judeţului Mureş, dr. Lucian Goga, a urat în nume personal şi în numele Instituţiei Prefectului un călduros ,,La mulţi ani!", multă sănătate veteranilor prezenţi la ceremonie, iar celor care nu mai sunt, Dumnezeu să-i odihnească.

General-maior rez. Gheorghe Popa, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război - filiala Mureş, în alocuţiunea sa a vorbit despre semnificaţia acestei zilei, dar şi despre sacrificiile celor care au luptat pentru apărarea ţării, spunând, printre altele: „Ei nu au pretins onoruri şi răsplate... ei sunt cei care s-au târât prin noroi şi zăpadă, sub ploaia de gloanţe vrăjmaşe, pe coate şi în genunchi, ziua şi noaptea... au trecut râuri şi munţi prin baraje de artilerie şi aviaţie, însă niciodată nu au învinuit ţara că i-a trimis la hotarul dintre viaţă şi moarte..."

Celor 7 veterani prezenţi la ceremonie li s-au înmânat plachete şi diplome omagiale.

În acordurile Imnului Eroilor, a urmat ceremonia depunerilor de coroane de flori, din partea Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război - filiala Mureş; Instituţiei Prefectului - Judeţul Mureş; Primăriei municipiului Târgu-Mureş; Consiliului Judeţean Mureş şi Garnizoanei Târgu-Mureş.

Alături de militarii Ministerului Apărării Naţionale, la activitate au participat şi efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş.

Defilarea gărzii de onoare, formată din militari aparţinând Batalionului 640 Sprijin Logistic „Horea, Cloşca şi Crişan" din Târgu-Mureş şi din militari ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş „Col. Sabin Motora", a încheiat ceremonialul de dedicat „Zilei Veteranilor de Război".

Lasă un comentariu