HOTĂRÂRI ALE CONSILIULUI JUDEŢEAN MUREŞ

Distribuie pe:

În şedinţa ordinară din 27 aprilie 2017, Consiliul Judeţean (CJ) Mureş a adoptat 18 proiecte de hotărâre, dintre care două în regim de urgenţă. În plus, a fost prezentat şi raportul de activitate al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Mureş pe anul 2016.

Acord pentru realizarea Centrului de arşi

În regim de urgenţă, consilierii judeţeni şi-au dat acordul pentru realizarea investiţiei „Clădire nouă în incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, care va cuprinde secţia de anestezie şi terapie intensivă, bloc operator şi Centru de arşi", în incinta imobilului situat pe strada Gheorghe Marinescu nr. 50, parte a domeniului public al judeţului Mureş.

În expunerea de motive, se precizează că Ministerul Sănătăţii a inclus Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş în cadrul Proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar, în vederea realizării investiţiei menţionate.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, investiţia se va realiza în două etape, respectiv contractarea serviciului de expertiză şi proiectare şi contractarea lucrărilor de construcţii.

Reabilitare DJ Cozma - limită judeţ Bistriţa Năsăud

Tot în regim de urgenţă, a fost adoptat şi proiectul de hotărâre privind modificarea documentaţiei şi a indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei „Reabilitarea drumului judeţean DJ162A DN16 - Cozma - limită judeţ Bistriţa Năsăud, km 8+777 - 11+000, judeţul Mureş".

Iniţial, CJ a aprobat investiţia printr-o hotărâre emisă în martie 2016, pe baza studiului de fezabilitate întocmit de S.C. GISCAD CONSULTING S.R.L. În anul 2017, CJ a încheiat contractul de servicii de proiectare şi execuţie a lucrărilor cu Asocierea SC Drumserv SA şi SC Ungpro SRL, prin liderul de asociere SC Drumserv SA.

„În urma măsurătorilor topografice efectuate pe drumul judeţean, s-au constatat diferenţe la poziţiile kilometrice faţă de cele aprobate iniţial", se explică în motivarea modificărilor solicitate.

Valoarea totală a investiţiei este de 4.456.209 lei.

Spaţiu gratuit pentru cabinetul teritorial de expertiză medicală a capacităţii de muncă

La solicitarea Casei de Pensii Mureş, CJ a prelungit cu 3 ani contractul de dare în folosinţă gratuită a unor spaţii necesare pentru funcţionarea cabinetului teritorial de expertiză medicală a capacităţii de muncă.

„Pentru asigurarea bunei funcţionări a cabinetului teritorial de expertiză medicală a capacităţii de muncă, propunem darea în folosinţă gratuită a unor spaţii în suprafaţă de 99,76 mp, situate la etajul al II-lea al imobilului situat în Târgu-Mureş, B-dul 1 Decembrie 1918 nr. 24-26, pe o perioadă de 3 ani.

Predarea-preluarea spaţiilor se va face pe bază de proces-verbal încheiat între Spitalul Clinic Judeţean Mureş, în calitate de administrator al imobilului, şi Casa Judeţeană de Pensii, care va suporta din bugetul propriu cheltuielile de întreţinere şi funcţionare aferente spaţiului utilizat", se precizează în proiectul de hotărâre aprobat.

Contribuţii lunare la Căminul pentru Persoane Vârstnice Ideciu de Jos

În aceeaşi şedinţă, consilierii mureşeni au aprobat proiectul de hotărâre privind stabilirea contribuţiei lunare de întreţinere datorată de persoanele vârstnice îngrijite în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice Ideciu de Jos, pentru anul 2017.

În funcţie de gradul de dependenţă al asistaţilor, au fost stabilite următoarele contribuţii lunare: pentru persoanele dependente - 2.262 lei pe beneficiar, pentru persoanele semidependente - 2.100 lei pe beneficiar, iar pentru persoane care nu sunt dependente - 2.000 lei pe beneficiar.

„Precizăm că, în fundamentarea nivelului contribuţiei de întreţinere, s-a ţinut cont de faptul că, potrivit articolului 25, alineatul (5), litera a, din Legea nr. 17/2000 privind asistenţa socială, persoanele vârstnice care au venituri şi sunt îngrijite în cămin datorează o contribuţie lunară.

Totodată, persoanele vârstnice care nu au venituri şi nici susţinători legali nu datorează contribuţia de întreţinere, aceasta fiind asigurată din bugetele locale sau judeţene, după caz, în limita hotărâtă de acestea", se arată în expunerea de motive.

La Căminul pentru Persoane Vârstnice Ideciu de Jos, din media de 65 de persoane asistate, 9 persoane sunt dependente, 30 de persoane sunt semidependente şi 17 persoane nu sunt dependente.

Delegarea unor servicii publice de salubrizare

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Mureş a fost mandatată de CJ să exercite, în numele şi pe seama judeţului Mureş - membru al acesteia, atribuţiile de monitorizare şi control ale modului de prestare a serviciilor de gestiune a operării infrastructurii create în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor Solide (SMIDS) Mureş, competenţe pe care le va exercita începând cu data atribuirii fiecărui contract de delegare a gestiunii, în parte.

„Proiectul SMIDS, aflat în curs de implementare, este destinat tuturor locuitorilor judeţului Mureş, având ca obiectiv general implementarea unui nou sistem de gestionare a deşeurilor la nivel judeţean, bazat pe recuperarea, sortarea, reciclarea materialelor refolosibile şi reducerea cantităţii de deşeuri care se elimină prin depozitare, în condiţii de protecţie a mediului şi a sănătăţii populaţiei.

Întreaga infrastructură trebuie dată în folosinţă prin gestiune delegată - ca formă de operare în condiţiile legii. În acest sens, menţionăm că operarea depozitului ecologic zonal de la Sânpaul a fost deja delegată prin contractul încheiat anul trecut cu Asocierea SC Iridex Group Import Export SRL - SC Servicii Salubritate Bucureşti SA, reprezentată prin liderul asocierii desemnat - SC Iridex Group Import Export SRL.

Pentru restul de infrastructură, respectiv Staţia de Tratare Mecano-Biologică realizată la Sânpaul şi Staţiile de Sortare, Transfer şi Compostare realizate la Cristeşti - Vălureni, finalizate şi recepţionate, trebuie urmată aceeaşi procedură de dare în folosinţă prin gestiune delegată.

Prin ADI Ecolect Mureş urmează să fie delegată şi colectarea deşeurilor din aria de deservire a SMIDS Mureş, pe cele 7 zone ale judeţului, fie prin derularea unei singure proceduri de licitaţie pe şapte loturi, fie prin şapte proceduri distincte", se precizează în expunerea de motive.

Licenţe de traseu pentru curse speciale

În şedinţa din 27 aprilie, au fost atribuite două noi licenţe de traseu pentru efectuarea serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate speciale.

Astfel, la solicitarea SC Adeea Prodcom SRL, a fost emisă licenţa pentru traseul Valea Largă - Miheşu de Câmpie - Tăureni - Târnăveni, iar la solicitarea SC Piri Imex SRL, traseul Târgu-Mureş - Corunca.

Din totalul de 412 licenţe de traseu eliberate de Autoritatea Judeţeană de Transport, din cadrul CJ Mureş, 108 licenţe sunt valabile, restul de 304 fiind expirate.

Deputatul Dinu Socotar, înlocuit de Simion Gergely

După încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean al domnului Gheorghe Dinu Socotar, ales deputat din partea PSD la alegerile din decembrie 2016, locul acestuia a fost ocupat de Simion Gergely, supleant pe lista de candidaţi a PSD - Organizaţia Judeţeană Mureş.

Noul consilier judeţean, care a depus jurământul în cadrul şedinţei, este inginer economist şi va face parte din Comisia tehnico-economică a CJ Mureş.

Lasă un comentariu