Biserica Ortodoxă din Sângeorgiu de Pădure, la ceas de sărbătoare

Distribuie pe:

În zilele de 21-23 aprilie, în localitatea Sângeorgiu de Pădure, s-au derulat o serie de manifestări dedicate Zilelor oraşului, oraş ce poartă numele Sfântului mucenic Gheorghe, a cărei moarte a însemnat o biruinţă asupra păgânismului, el fiind un curajos mărturisitor al credinţei creştine.

Biserica Ortodoxă Română din acest oraş de pe valea Târnavei Mici, edificată între anii 1935-1938, are hramul „Sfântul Gheorghe", drept pentru care, în fiecare an, de ziua acestui mare mucenic creştin ortodox, se îmbracă în straie de sărbătoare, iar noi ne rugăm în Sfânta Biserică ca acest purtător de biruinţă să ne trimită razele calde şi luminoase ale dragostei şi credinţei sale, ca să ne întărească pe toţi în drumul spre mântuire.

Biserica a fost aproape neîncăpătoare pentru mulţimea de credincioşi, care a ascultat cu pioşenie sfânta slujbă oficiată de trei preoţi: părintele paroh Iacob Raul-Tudorel, părintele Bradi Valerian, pensionar, şi preotul invitat din Sângeorgiu de Mureş, Roată Gigel.

La finalul Sfintei Liturghii s-a făcut şi pomenirea celor care au trecut la Domnul şi care au purtat numele marelui mucenic.

Frumoasele predici ţinute de preacucernicii părinţi au evocat viaţa Sfântului Gheorghe, vorbindu-ne despre puterea credinţei şi a rugăciunii în viaţa noastră pământeană; prilej de adâncă meditaţie duhovnicească. S-au cântat pricesne şi „Hristos a Înviat" de întreaga adunare creştinească. Elevii claselor V-VI, sub conducerea dnei înv. Bradi Letiţia, au susţinut un frumos recital de cântece bisericeşti.

După slujba bisericească, credincioşii, în frunte cu preoţii, au luat parte la o frumoasă agapă în cantina şcolii. În timpul mesei, participanţii au fost delectaţi cu frumoasele noastre cântece populare de pe Târnave şi din părţile Sălajului de către grupul folcloric al Astrei ,,La Fântâna dorului", de soliştii vocali Nicu Poşta, Mihai Şuteu şi Alexandra Iacob, sora părintelui paroh.

Nu putem încheia aceste rânduri, fără să nu aducem calde mulţumiri tuturor celor care s-au străduit, s-au ocupat de buna desfăşurare a sărbătorii hramului Sfiintei noastre Biserici, dar, în acelaşi timp, ne exprimăm regretul că autorităţile oraşului nostru n-au invitat membrii comunităţii româneşti să contribuie la organizarea şi desfăşurarea activităţilor dedicate Zilelor localităţii, cu spectacole, expoziţii de icoane, artă populară, comunicări ştiinţifice, sărbătoare care este şi a noastră, a tuturor, indiferent de etnie, lipsind elementele româneşti.

Sfiinte Mucenic Gheorghe, roagă-te pentru noi şi pentru mântuirea sufletelor noastre!

 

Lasă un comentariu