Fulguiri (18)

Distribuie pe:

Ø Nu se naşte nicio stea, când pleacă un suflet. Şi nici nu merge nimeni pe vreo stea, când se moare. Şi nici stelele nu se aşează pe cer în numele nostru. Suntem, la scară universală, mărimi....neglijabile. Numai nouă ne place să ne băgăm singuri în seamă. Totul din frica de moarte, din frica de a nu fi băgaţi în seamă în viaţa asta. De frica de anonimat din timpul vieţii şi după viaţă.

Ø Încălcarea regulilor înseamnă uneori progres. Dacă Eva nu muşca din fructul din Pomul Interzis... totul era liniar, predictibil şi tern.

Ø Legile fizice şi chimice dau ordinea Universului. Hazardul este însă factorul motor, cel care îl reinventează mereu: prin soluţii noi, la cauzalităţi noi.

Ø Iluzia este la liber! Fiecare poate să-şi creeze propriul halou de fericire!

Ø Se vorbeşte tot mai mult în Europa de „Liga Vestului", ceea ce înseamnă o revenire la împărţirea anterioară între est şi vest. De va fi să fie, va fi o reaşezare, ca în trecut, pe poziţii antagonice.

Ø Frumuseţea exagerată tasează sufletul!

Ø Românii sunt un popor pragmatic. Umorul şi bancurile sunt cele care i-au lubrifiat existenţa să nu i se gripeze mersul, mai ales în timpul dictaturilor.

Ø Şoseaua dintre Târnăveni şi Tg.-Mureş, prin Cerghid, este o mizerie, mai ales pe dealul Cerghidului. Am înţeles că ea ţine de Consiliul Judeţean Mureş. Îţi rupi maşina în gropile şi craterele ei. În fiecare vară drumul se peticeşte, lucrare ce ţine doar câteva luni. De fapt se pun petice la petice. Apoi din nou gropi şi cratere. Eu, unul, m-am săturat de acest drum, mai ales că trebuie să-l străbat aproape zilnic. Dar mai ales m-am săturat de promisiunile de reabilitare ale Consiliului Judeţean Mureş. Când vreţi, domnilor, să faceţi ceva cu adevărat pentru acest drum? Când vreţi să ieşiţi din hârtii şi să intraţi în lumea reală? Reabilitare adevărată, domnilor, şi covor asfaltic, aceasta e soluţia, şi nu peticire în fiecare an!

Ø Uneori, ca să fii cu adevărat „de stânga" trebuie să iei măsuri „de dreapta" împotriva … leneşilor cu boli închipuite, care iau indemnizaţii de şomaj sau diverse ajutoare sociale nemeritate. Dar nu se vor lua de facto aceste măsuri fiindcă voturile lor „de stânga" menţin „stânga" la putere.

Ø Brexit şi la tenis fete în cadrul FED CUP!

Ø Puţini ştiu că Ilie, cel cu ploile victoriilor sportive, a venit mai devreme la Constanţa. Ba a tras o fugă şi până la Cluj-Napoca!

Ø Cred că programul „Laptele şi cornul" din şcolile primare şi gimnaziale este unul depăşit. Şi-a consumat „combustia". A fost, se pare, util, la un moment dat. Acum, foarte mulţi copii, mai ales din oraşe, nu mai apreciază această gustare, mai ales că lasă mult de dorit şi calitatea ei. Au crescut şi pretenţiile. Cred că gustarea trebuie înlocuită cu altceva. Cel mai probabil cu o masă caldă.

Ø Avem mulţi politicieni, dar puţine caractere!

Ø Un sătean din comuna Gârbova, jud. Alba, şi-a omorât soţia pe motiv că nu era gospodină. Completul de judecată i-a acordat circumstanţe atenuante şi i-a dat doar 4 ani şi 4 luni închisoare!!!!! Dacă furi o găină, probabil, iei mai mult!

 

Lasă un comentariu