ITM Mureş a aplicat amenzi de peste 200.000 de lei pentru muncă nedeclarată

Distribuie pe:

În cursul lunii aprilie 2017, specialiştii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Mureş au efectuat 67 acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă, obiectivul principal reprezentându-l identificarea muncii nedeclarate.

Potrivit inspectorului-şef al ITM Mureş, jurist Andrei Mureşan, cu ocazia acestor verificări au fost identificate 13 de persoane care lucrau fără forme legale şi 30 de persoane care prestau muncă nedeclarată, aplicându-se sancţiuni contravenţionale pentru 28 agenţi economici, din care 7 agenţi economici au fost sancţionaţi pentru muncă nedeclarată. Inspectorii au aplicat 36 de sancţiuni contravenţionale, din care 22 de avertismente şi 14 de amenzi, în cuantum total de 161.000 lei. Totodată, s-au dispus şi 209 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate.

Domeniile de activitate ale angajatorilor în care s-au identificat persoane care prestau activitate fără forme legale au fost comerţ, baruri, confecţii, curierat şi panificaţie.

Tot în cursul lunii aprilie, inspectorii ITM Mureş au participat şi la campania naţională „O zi pe săptămână", în cadrul căreia s-au efectuat 10 acţiuni de control privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatori care au ca obiect de activitate fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase.

În urma controalelor, au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale din care 3 avertismente şi 3 amenzi, în valoare totală de 51.500 lei, fiind identificate 5 persoane care munceau fără forme legale.

Lasă un comentariu