Fulguiri (19)

Distribuie pe:

• Dacă nu citeşti ziare şi nu te uiţi la TV eşti neinformat. Dacă citeşti ziare şi te uiţi la TV eşti dezinformat.

• De 2- 3 ani de zile, pe şoseaua Tărnăveni-Tg.-Mureş, la intrarea în Mica, lipseşte placa indicatoare a denumirii localităţii. Nu ştiu în competenţa cărei instiruţii este să o aşeze la loc: Primăria comunei sau poliţia zonei? Totuşi, dacă Poliţia prinde un vitezoman, venind de la Târnăveni, poate să-i dea amendă atâta timp când nu e o placă ce să indice limita de localitate? Întreb, nu dau cu parul!

• La 1 Mai este sărbătoarea „oamenilor muncii". În restul anului sunt zilele de sărbătoare ale „oamenilor nemuncii", adică ale celor cu ajutoare sociale nemeritate. Statul de stânga este sprijinit masiv, la vot, de „oamenii nemuncii". Aşadar, trăiască, mai ales, restul anului!

• Smoala şi pucioasa au fost materialele „bau-bau" ale Evului Mediu pentru a descrie Iadul, cele care puteau face cel mai mult rău oamenilor. Biserica catolică avea nevoie de o sperietoare. Acum preoţii ar trebui să spună că în Iad nu este Internet. Şi e suficient.

• Sunt oameni care persiflează ceea ce nu înţeleg şi urăsc, la ceea ce nu pot ajunge!

• Pe 4 aprilie 1944, venind din Italia, un număr de 220 de bombardiere B-17 şi 93 de bombardiere B-24 americane, au bombardat crâncen Bucureştiul. Au fost înregistraţi 2.942 de morţi (bărbaţi, femei, copii) şi mii de răniţi. Dacă morţii şi răniţii români au fost uitaţi, în obedienţa nostră fără limite, aviatorilor americani de atunci, noi, românii, le-am ridicat două monumente: unul în anul 2002, în Cişmigiu şi unul în anul 2007, în Parcul Kisselef. În altă ordine de idei, primarul din Alba Iulia, dl Mircea Hava, probabil ca să se bage în seamă, vrea nici mai mult nici mai puţin ca Charles, Prinţ de Wales, moştenitorul tronului din Marea Britanie, să primească titul onorific de Prinţ de Transilvaniei. De ce şi pentru ce, zic eu, pentru câteva ajutoare aduse în unele sate din Transilvania şi pentru câteva proprietăţi pe care le-a cumpărat aici? Mai bine s-ar preocupa dl Mircea Hava de decopertarea „rotondei" bisericii româneşti de secol X de lângă Catedrala Arhiepiscopiei Romano-Catolice din „Cetate", loc pe care neprieteni s-au grăbit să-l astupe cu pământ (cu concursul nepăsării autorităţilor române din Alba Iulia şi chiar a celor de la Bucureşti). Mai bine s-ar preocupa de decopertarea şi restaurarea acelor ruine a basilicii cu plan în cruce, „cea mai veche biserică răsăriteană descoperită la nord de Dunăre" şi acoperirea ei cu sticlă, pentru a fi introdusă în circuitul turistic. Pentru a se vedea, ca dovadă palpabilă, locuirea timpurie a românilor pe acele (şi aceste) meleaguri transilvane, locuire de dinaintea venirii din Panonia a hoardelor cu rădăcini mongole. „Ţineţi cu poporul, ca să nu rătăciţi", a spus-o, în 1848, Simion Bărnuţiu. Domnilor conducători, eu văd că voi aţi rătăcit, fiindcă nu mai ţineţi cu poporul!

Lasă un comentariu