Se apropie prima zi a… Zilelor…

Distribuie pe:

Primăria Târgu-Mureș a definitivat programul celei mai importante sărbători a orașului - „Zilele Târgumureșene", eveniment ajuns la cea de a XXI-a ediție, programată pentru perioada 22 - 28 mai.

„Diferența specifică" față de edițiile anterioare o constituie scena amenajată sub Podul Mureș, destinată concertelor de muzică electronică susținute de formații consacrate.

Manifestările programate sunt dintre cele mai diverse și se adresează tuturor vârstelor și preferințelor: concursuri sportive, programe folclorice, spectacole de teatru („Ah, vecină, vecină!" de Norm Foster), aniversarea unor personalități ale orașului, proiecții de film, lansări de carte („Fenomenul originar" de Lucian Blaga), seară de romanțe maghiare, manifestări organizate în colaborare cu orașele înfrățite (prepararea ciorbei de pește, de către bucătarii din Baja, și degustare de vinuri), parada vehiculelor istorice, proiecție de filme, târg de artă meșteșugărească și produse tradiționale, „Nunta de aur" - însoțită de un recital susținut de Corina Chiriac etc.

Practic, tot orașul va fi împânzit de artiști, meșteșugari, pictori, dansatori, automobiliști, sportivi, cântăreți, ediția din acest an anunțându-se drept una complexă și ambițioasă.

Cetatea Medievală, Piața Trandafirilor, Casa Bernady, Centrul Cultural „Mihai Eminescu", Palatul Culturii, Complexul de Agrement și Sport „Mureșul", Parcul Municipal (scena principală și scena alternativă) vor găzdui manifestări care - nădăjduiesc organizatorii - vor atrage, și în acest an, mii de târgumureșeni și nu numai.

„Zilele Târgumureșene" au fost organizate pentru prima dată în anul 1997, la inițiativa Primăriei și a Consiliului Local Municipal, lărgindu-și și diversificându-și, cu fiecare ediție, oferta culturală.

Programul primei zile a… „Zilelor…", luni, 22 mai, cuprinde o expoziție de caricatură și târg de carte umoristică, în Bastionul Croitorilor (orele 10 - 15), iar seara, la ora 19, va avea loc, la Gallery Wedding Garden, manifestarea Miss & Mister Târgu-Mureș, urmată de un spectacol susținut de trupele de dans ale Palatului Copiilor Târgu-Mureș, Gențiana - invitat special: Randi.

 

Lasă un comentariu