Cereasca atingere - Atelier literar la Liceul „Samuil Micu" din Sărmașu - Mureș

Distribuie pe:

Azi, 19 mai 2017, ora 12.00.

Miezul acestei zile va fi la Sărmașu-Mureș, prin elevi ai Liceului „Samuil Micu" și profesori de limba și literatura română, o Fântână a Blanduziei. Căci, prin Atelierul literar Cereasca atingere inițiat de Cenaclul literar „Valentin Marica", va fi readusă în dezbatere ideea de reîntinerire a spiritului uman prin Cuvânt, apelând, de această dată, ca argument, la versul lui Lucian Blaga.

Au avut loc Festivalurile Blaga legate de ziua de naștere a Poetului. Pentru tineretul școlar, Lucian Blaga este (sau ar trebui să fie) lecție nu doar în ziua de naștere a marelui scriitor, ci lecție de fiecare zi și îndemn la cunoaștere. Este mesajul Atelierului literar de la Sărmașu-Mureș.

Invitatul Atelierului literar Cereasca atingere va fi scriitorul Valentin Marica, fost elev al Liceului „Samuil Micu" și cetățean de onoare al orașului Sărmașu-Mureș. Domnia sa va rememora secvențe din viața de elev, de acum 50 de ani (a absolvit Liceul „Samuil Micu" în 1967), va citi din cele mai noi cărți pe care le-a tipărit, Iluzia oglinzilor, Urmându-le Lor... și Schituri transilvane, de asemenea va dona Bibliotecii Liceului o colecție de carte.

Atelierul literar Cereasca atingere va fi moderat de profesoara Rozalia Brândaș.

Foto: Elevi ai Liceului „Samuil Micu" din Sărmașu și pr. prof. Daniel Camară, invitații lui Valentin Marica în emisiunea-radio VITRALII.

Lasă un comentariu